Skip to content Skip to footer

Pirelli produce prima anvelopa certificata FSC din lume

Așa cum am zis si anterior, Pirelli va fi prima companie din lume care produce o gama de anvelope certificate FSC (Forest Stewardship Council) concepute pentru BMW X5 xDrive45e Plug-in Hybrid. Aceste anvelope contin cauciuc natural si rayon certificate FSC si reprezinta un nou orizont pentru o productie din ce in ce mai durabila. Noua anvelopa va fi produsa exclusiv la fabrica Pirelli’s Rome din Georgia.

ANvelopa PIRELLI P ZERO CERTIFICATA FSC

Certificarea FSC de gestionare a padurilor confirma faptul ca plantatiile sunt gestionate intr-un mod care pastreaza diversitatea biologica si aduce beneficii vietii locuitorilor si lucratorilor locali, asigurand in acelasi timp viabilitatea economica. Procesul complex de certificare a lantului de custodie FSC verifica faptul ca materialul certificat FSC a fost identificat si separat de materialul necertificat pe masura ce isi face drum de-a lungul lantului de aprovizionare, de la plantatii pana la producatorul de anvelope.

Anvelopa Pirelli P Zero, prima anvelopa certificata FSC din lume care foloseste cauciuc natural certificat FSC si raion provenit din plantatii certificate FSC, va fi livrata in dimensiunea 275/35 R22 pentru partea din fata si 315/30 R22 pentru partea din spate pe BMW X5 xDrive45e Plug-in Hybrid *. A doua generatie a BMW X5 cu transmisie electrificata combina un motor pe benzina cu 6 cilindri in linie de 3,0 litri specific modelului, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo cu a patra generatie de tehnologie BMW eDrive. Unitatea hibrida plug-in a produs o putere de sistem de 290 kW / 394 CP, impreuna cu un cuplu maxim al sistemului de 600 Nm, o autonomie electrica de 77-88 km (WLTP). Grupul BMW a realizat o certificare CO2 cu ciclu complet pentru BMW X5 xDrive45e de la achizitionarea de materii prime, lantul de aprovizionare, productia si faza de utilizare, pana la reciclare.

Acest P ZERO a fost dezvoltat de Pirelli conform strategiei sale de „potrivire perfecta”, satisfacand nevoile de performanta ale producatorului german pentru acest model popular, contribuind in acelasi timp la filosofia „verde” a acestui vehicul hibrid.

Noua anvelopa va fi produsa exclusiv la fabrica Pirelli din Roma, Georgia, in Statele Unite si este conceputa pentru a viza in mod specific durabilitatea mediului, impreuna cu rezistenta redusa la rulare (marcand „A” pe eticheta europeana a anvelopelor), care imbunatateste consumul de combustibil si reduce efectele nocive emisiilor. In plus, nivelurile de zgomot sunt mai mici, ceea ce aduce beneficii suplimentare mediului.

LANTUL DE APROVIZIONARE DIN CAUCIUC NATURAL DURABIL

Certificarea FSC pentru cauciucul natural utilizat pentru fabricarea noii anvelope P ZERO pentru hibridul plug-in X5 BMW achizitionat de la plantatii certificate este ultimul pas pe calea pe care Pirelli a urmat-o de mai multi ani catre gestionarea durabila a aprovizionarii cu cauciuc natural lant. Acest lucru se realizeaza printr-o foaie de parcurs a activitatilor bazate pe instruirea si schimbul de bune practici in tarile de origine a materialului, in conformitate cu principiile si valorile continute in politica Pirelli Sustainable Rubber Rubber, care a fost publicata in 2017. Acest document este rezultatul consultarilor cu partile interesate cheie din lantul valoric al cauciucului natural, inclusiv ONG-uri internationale, principalii furnizori de cauciuc natural Pirelli, cultivatori si comercianti din cadrul lantului de aprovizionare, clienti auto si organizatii globale multilaterale. De asemenea, Pirelli este membru fondator al platformei globale pentru cauciuc natural durabil (GPSNR). Aceasta platforma multi-parti interesate a fost creata in 2018 cu scopul de a sprijini dezvoltarea durabila a afacerii cu cauciuc natural la nivel mondial, beneficiind intregul lant de aprovizionare.

Giovanni Tronchetti Provera, vicepresedintele senior Pirelli pentru sustenabilitate si mobilitate viitoare, a declarat: „Inainte chiar de a ajunge la drum, mobilitatea durabila incepe cu materii prime. Cu prima anvelopa certificata FSC din lume, Pirelli isi demonstreaza inca o data angajamentul de a urmari obiective din ce in ce mai provocatoare in ceea ce priveste sustenabilitatea, o dovada a muncii constante pe materiale inovatoare si a proceselor de productie din ce in ce mai moderne. Continuam sa investim in crestere durabila pentru planeta noastra, constienti ca acest lucru este esential si pentru viitorul afacerilor noastre. ”

„Ca producator premium, aspiram sa conducem calea in sustenabilitate si sa ne asumam responsabilitatea”, a spus Andreas Wendt, membru al Consiliului de administratie al BMW AG responsabil pentru achizitii si reteaua furnizorilor. „Ne-am angajat sa imbunatatim cultivarea cauciucului natural si sa crestem transparenta in reteaua de furnizori din 2015. Utilizarea anvelopelor din cauciuc natural certificat este o realizare de pionierat pentru industria noastra. In acest fel, contribuim la conservarea biodiversitatii si a padurilor pentru a contracara schimbarile climatice. ”

„Noua anvelopa Pirelli certificata FSC este o etapa importanta in incercarea de a oferi beneficii economice, sociale si de mediu pe intregul lant valoric al cauciucului natural; acest lucru este deosebit de important in contextul provocarilor de durabilitate ale cauciucului natural. Felicitam Pirelli pentru angajamentul lor de aprovizionare responsabila si pentru faptul ca demonstreaza ca un lant valoric transparent este posibil pentru cauciucul natural de la proprietarii mici pe piata. De asemenea, aplaudam BMW pentru sprijinirea dezvoltarii anvelopei certificate FSC si pentru alegerea acesteia pentru a echipa unul dintre noile lor modele. Acesta este un pas major inainte in calatoria catre un lant valoric al cauciucului natural mai durabil, contribuind astfel la atenuarea defrisarilor si la sprijinirea luptei impotriva schimbarilor climatice. Sarbatorim leadershipul in materie de sustenabilitate aratat in acest caz si asteptam cu nerabdare sa impulsionam o transformare mai larga in intreaga industrie ”, a declarat Jeremy Harrison, Chief Markets Officer, FSC International.

Pirelli produce primul anvelopa certificata FSC din lume

(via »)

Lasa un comentariu

0/5