Skip to content Skip to footer

Pirelli produce prima anvelopa din lume certificata FSC

Viitorul in ceea ce priveste automobilele este, cu siguranta, electric, iar producatorii de pneuri urmeaza trendul eco si pun accent pe sustenabilitate. Pirelli tocmai a devenit prima companie din lume care produce o gama de anvelope certificate de FSC (Forest Stewardship Council), iar BMW primul constructor care o foloseste.

Pirelli produce prima anvelopa din lume certificata FSC, ar BMW Group devine primul producator auto la nivel mondial care va echipa un model din gama cu astfel de anvelope.  Astfel, anvelopele Pirelli din cauciuc natural durabil certificat si celofibra, un material pe baza de lemn folosit pentru intarirea anvelopelor, vor fi anvelopele de prima echipare pentru modelul plug-in hybrid BMW X5 xDrive45e.

Certificarea FSC pentru managementul forestier confirma faptul ca plantatiile sunt gestionate intr-un mod care pastreaza diversitatea biologica si aduce beneficii vietii, atat a locuitorilor, cat si a muncitorilor locali, asigurand in acelasi timp viabilitatea economica. Procesul complex de certificare a lantului de custodie FSC verifica faptul ca materialul certificat FSC a fost identificat si separat de materialul necertificat pe masura ce este transportat de-a lungul lantului de aprovizionare, de la plantatie la producatorul de anvelope.

Anvelopa Pirelli P Zero, prima anvelopa din lume certificata FSC, care foloseste cauciuc natural certificat FSC si celofibra provenita din plantatii certificate FSC, care va echipa modelul BMW X5 xDrive45e Plug-in hybrid va fi livrata pe dimensiunea 275/35 R22 pentru fata si 315/30 R22 pentru spate.

Pirelli a dezvoltat aceasta anvelopa special pentru constructorul german si va fi produsa exclusiv la fabrica Pirelli din Rome, Georgia, Statele Unite. Anvelopa P Zero este conceputa pentru a sustine in mod specific sustenabilitatea mediului, iar rezistenta redusa la rulare (marcata cu „A” pe eticheta europeana a anvelopelor) contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe. In plus, zgomotul la rulare este mai mic, ceea ce aduce beneficii suplimentare mediului reducand si poluarea fonica.

Noua anvelopa P ZERO ★ de 22 de toli a devenit acum prima anvelopa din lume care a primit ravnita eticheta FSC. Pentru a obtine aceasta certificare, Pirelli si-a adaptat fabrica din Rome (SUA, statul Georgia) pentru a produce anvelope folosind cauciuc natural si celofibra certificate FSC. De acolo, anvelopele sunt livrate la uzina BMW Group din Spartanburg, aflata la aproximativ 370 km, si sunt montate pe BMW X5 plug-in hybrid.

Steaua ★ din nume indica faptul ca noua anvelopa indeplineste cerintele stricte de performanta ale BMW Group, inclusiv rezistenta la rulare si nivelul de zgomot deosebit de scazute.

Lasa un comentariu

0/5