Skip to content Skip to footer

Yokohama Rubber dezvolta un sistem de design compus din cauciuc utilizand generarea AI

A inceput aplicarea unui sistem proprietar de proiectare a compusului din cauciuc care utilizeaza tehnologia de generare a compusului bazata pe inteligenta artificiala. Noul sistem a fost dezvoltat de Yokohama cu cooperarea Hamagomu Aicom, o filiala Yokohama Rubber specializata in dezvoltarea sistemelor informatice. Utilizarea noului sistem de inteligenta artificiala pentru a propune un compus cu valori tintite ale proprietatilor fizice ale cauciucului permite investigarea compusilor pe care oamenii nu i-au conceput in mod independent. Yokohama Rubber se asteapta ca acest nou sistem va accelera dezvoltarea produselor si va avea ca rezultat produse de performanta mai ridicata.

Noul sistem este cea mai recenta dezvoltare care promoveaza utilizarea conceptului de utilizare a AI de la Yokohama Rubber HAICoLab (Humans and AI Collaborate, care a fost selectat pe lista finala pentru un premiu international Tire Technology pentru inovatie si excelenta la inceputul acestui an). Sistemul anterior, care a fost folosit pentru a prezice proprietatile fizice ale compusilor de cauciuc, a folosit IA pentru a prezice valorile proprietatilor compusului pe baza parametrilor de proiectare introdusi de oameni. Acest nou sistem de proiectare a compusului duce procesul cu un pas mai departe, AI generand compusi candidati pe baza valorilor specifice ale proprietatilor compusului dorit. AI de la HAICoLab a invatat zeci de mii de compusi de cauciuc si poate genera compusi candidati care combina mai mult de 100 de tipuri de agenti de amestecare. Noul sistem compara valorile proprietatilor fizice prezise ale compusilor candidati generati cu valorile proprietatilor fizice vizate si propune compusii care indeplinesc valorile vizate. Pe langa specificarea compusului de baza si a agentilor de combinare care urmeaza sa fie utilizati, noul sistem face posibila cautarea datelor care sunt apropiate de compusul specific selectat, facilitand investigatiile ulterioare care pot duce la noi dezvoltari.

HAICoLab a fost infiintat in 2020 ca un nou concept care vizeaza promovarea inovatiilor digitale prin facilitarea eforturilor de colaborare care imbina inspiratia umana si creativitatea cu capacitatea enorma de procesare a datelor a AI. Yokohama Rubber isi propune sa dobandeasca noi cunostinte prin crearea si colectarea de date bazate pe conditii ipotetice stabilite de oameni si apoi aplicand AI pentru a prezice, analiza si cauta rezultate optimizate. De la infiintarea conceptului HAICoLab, Yokohama Rubber a promovat evolutiile tehnologice prin utilizarea AI in procesele sale de proiectare si dezvoltare a materialelor si anvelopelor. In 2020, de exemplu, producatorul de anvelope a dezvoltat un sistem care utilizeaza AI pentru a prezice proprietatile fizice ale compusilor de cauciuc utilizati in anvelopele sale, iar in 2021 a inceput sa utilizeze un sistem dezvoltat pentru a prezice valorile caracteristicilor specifice anvelopelor.

(via »)

Lasa un comentariu