Skip to content Skip to footer

rFpro deschide software-ul de simulare a suprafetei drumului furnizorilor terti de modele de anvelope

Specialistul in software de simulare rFpro spune ca integreaza furnizori terti de modele de anvelope direct in software-ul sau de modelare a suprafetei drumului, Terrain Server. Prin furnizarea de date foarte detaliate ale suprafetei drumului, spera sa ajute echipele de sport cu motor sa dezvolte modele de anvelope mai avansate.

„Anvelopa este singura parte a unei masini de curse conectata la sosea”, a declarat Matt Daley, director de operatiuni rFpro. „Pentru echipele de sport cu motor, optimizarea anvelopelor este esentiala pentru reducerea timpilor pe tur. Utilizarea unui model de anvelope mai avansat in timpul simularilor ofera o mai buna intelegere a comportamentului anvelopei si imbunatateste corelarea cu lumea reala.”

Un model de anvelopa este alcatuit din doua elemente: modelul de pete de contact si calculele de dinamica si forta. Pentru o procesare extrem de eficienta in timpul simularilor in timp real, Terrain Server ia o pozitie medie de drum a zonei de contact, pe care modelul anvelopei o foloseste pentru a calcula forta si directiile aplicate rotii.

Noua dezvoltare ofera furnizorilor de modele de anvelope acces criptat la modelul suprafetei drumului, astfel incat acestia sa aiba control complet asupra calculelor modelului de anvelope. Acest lucru permite ca zona de contact sa fie impartita in segmente de 1 x 1 cm fiecare cu propria pozitie a drumului. Ca rezultat, fortele si rigiditatile diferitelor zone ale anvelopei pot fi simulate, creand un model de anvelopa mult mai avansat.

In timpul simularilor offline, noul model de anvelopa poate fi rulat cu detalii ridicate, deoarece nu este constrans de timp real. Acest lucru permite efectuarea unei analize a parametrilor de testare pentru a evalua modul in care modificarile parametrilor afecteaza vehiculul. De exemplu, diferitele presiuni ale anvelopelor, nivelurile de forta aerodinamica si distributiile greutatii pot fi evaluate pentru a vedea impactul asupra timpilor pe tur.

„De peste 20 de ani, circuitele de curse din intreaga lume ne-au incredintat IP-ul suprafetei pistei”, a adaugat Daley. „Asadar, a fost esential sa le permitem clientilor sa-si integreze propriile modele de anvelope in simularea noastra, criptand in acelasi timp datele de la suprafata drumului.”

Primul furnizor de modele de anvelope care a fost integrat in Terrain Server al rFpro este MegaRide. Clientii sai au adoptat deja noua solutie si beneficiaza de rezultate.

(via »)

Lasa un comentariu