Skip to content Skip to footer

Bridgestone investeste in continuare in plantatiile de cauciuc natural din Asia de Sud-Est

Producatorul Bridgestone a aprobat planuri de consolidare a investitiilor in plantatiile sale de cauciuc natural din Asia de Sud-Est.

Producatorul de anvelope intentioneaza sa investeasca 26,7 milioane USD pana in 2030 pentru a asigura o aprovizionare durabila cu cauciuc natural pentru productia de anvelope. Compania incearca, de asemenea, sa consolideze initiativele de a contribui la economiile circulare si neutralitatea carbonului pe intreg lantul valoric prin functionarea durabila a plantatiilor sale de cauciuc natural.

Bridgestone considera ca asigurarea aprovizionarii fiabile cu resurse de cauciuc natural este importanta, deoarece va permite companiei sa avanseze tehnologii si solutii sustenabile pentru anvelope, care vor contribui la o mobilitate mai sigura.

Se spera ca investitiile vor spori productivitatea plantatiilor de cauciuc natural ale companiei pentru a asigura aprovizionarea durabila cu cauciuc natural ca material regenerabil. Pana in 2035, Bridgestone doreste sa-si dubleze previziunile pentru 2022 pentru volumele de recolta intr-o anumita zona. Alte initiative vor include introducerea arborilor de elita cu volum stabil de recolta, selectati prin tehnologia de analiza a genomului si impadurirea sistematica in curs de desfasurare. Acest lucru va asigura ca plantatiile de cauciuc natural sunt gestionate corect in functie de varsta copacilor si de ciclul de impadurire. In plus, analiza imaginilor prin inteligenta artificiala va fi utilizata pentru a diagnostica si detecta bolile in arborii de cauciuc Para pentru a optimiza recoltele.

Prin functionarea durabila a plantatiilor sale de cauciuc natural, Bridgestone contribuie in prezent la intretinerea a aproximativ 5,9 milioane de tone de CO2 pe care il fixeaza in copaci. Eforturile suplimentare includ distribuirea rasadurilor de arbori de cauciuc Para fermierilor la scara mica si invatarea acestora tehnici pentru a imbunatati productivitatea si oportunitatile de angajare.

Initiativele de plantare de cauciuc natural fac parte din viziunea de mediu pe termen lung a Bridgestone de a accelera sustenabilitatea si de a-si atinge obiectivul pentru 2050 de a deveni neutru in carbon.

(via »)

Rubber tree plantation. Rubber tapping in rubber tree garden in Thailand. Natural latex extracted from para rubber plant. Latex collect in plastic cup. Latex raw material. Hevea brasiliensis forest.

Lasa un comentariu