Skip to content Skip to footer

Vehiculele electrice conectate economisesc pentru intreprinderi peste 3 500 de euro pe vehicul pe an, conform cercetarii Webfleet

Flotele europene care utilizeaza vehicule electrice (VE) au economisit in medie 3.599 de euro pe vehicul pe an.

Utilizand vehicule electrice in locul modelelor cu motor cu combustie interna (ICE), aceste intreprinderi au redus consumul de combustibil cu 5.665 de litri pe vehicul pe an.

In Regatul Unit si in Tarile de Jos, economiile anuale pe vehicul realizate la trecerea la un VE depasesc 3.000 de euro.

Datele furnizate de Webfleet, solutia Bridgestone de incredere la nivel mondial pentru gestionarea flotelor, releva faptul ca flotele europene care utilizeaza vehicule electrice au economisit in medie 3.599 de euro pe vehicul pe an, pe baza datelor Webfleet[1]. De asemenea, aceste intreprinderi au economisit 5 665 de litri de combustibil si 15 tone de CO2 pe vehicul pe an.

Webfleet a publicat aceste informatii in primul episod al Electrifying Data, o serie de rapoarte care cartografiaza oportunitatea EV-urilor comerciale in date telematice exclusive. Primul raport ofera informatii clare despre nivelul de reducere a costurilor, a combustibilului si a emisiilor de carbon care sunt posibile prin electrificarea flotelor.

Cercetarea arata, de asemenea, diferentele in ceea ce priveste economiile medii de costuri de la o tara la alta. In Regatul Unit si in Tarile de Jos, economiile anuale de costuri pe vehicul in cazul trecerii la electricitate depasesc 3.000 de euro, cu 3.800 si, respectiv, 3.500 de euro. In Danemarca, Franta si Spania, cifra se situeaza intre 2.000 si 3.000 de euro, in timp ce in Germania, Italia si Polonia este de pana la 2.000 de euro.

Taco van der Leij, vicepresedinte al Webfleet Europe, a declarat: “Economiile semnificative de costuri prezentate in raportul Electrifying Data subliniaza de ce electrificarea flotei dumneavoastra are sens din punct de vedere comercial. In Webfleet, puteti accesa Raportul de electrificare a flotei, o functie care arata in mod clar care dintre vehiculele dvs. ar putea fi inlocuite cu un VE. Dupa ce pretul combustibilului a crescut in luna martie a acestui an, am inregistrat o crestere de 300% a utilizarii acestui instrument. Asadar, este clar ca electrificarea flotelor este in atentia multor intreprinderi.

‘Vrem sa aratam tuturor flotelor ca trecerea la mobilitatea electrica nu este buna doar pentru planeta, ci si pentru afacerea dumneavoastra. Si cu cat mai repede faceti aceasta miscare, cu atat mai bine pentru toata lumea.

Solutia Webfleet de gestionare a flotelor de vehicule electrice este conceputa pentru a ajuta intreprinderile in fiecare etapa a procesului de electrificare, de la planificarea schimbarii si instalarea vehiculelor electrice, pana la monitorizarea utilizarii acestora, gestionarea incarcarii, reducerea costurilor de functionare si tot ceea ce este necesar pentru a obtine intreaga valoare a electricitatii.

(via »)

Lasa un comentariu