Skip to content Skip to footer

Bridgestone EMIA a primit prestigiosul clasament EcoVadis Platinum pentru al doilea an consecutiv

Cea mai recenta evaluare a sustenabilitatii realizata de EcoVadis plaseaza Bridgestone EMIA in top 1% din peste 100.000 de companii din intreaga lume.

Punctajul general al Bridgestone EMIA a urcat cu cinci puncte fata de anul 2021, iar clasamentul pentru Munca si drepturile omului si Achizitii durabile a crescut fiecare cu 10 puncte.

Clasamentul este cea mai recenta afirmare a transformarii Bridgestone pentru a deveni o companie de solutii sustenabile, alaturi de Angajamentul E8.

Pentru al doilea an consecutiv, Bridgestone EMIA a primit calificativul Platinum in cadrul evaluarii anuale de sustenabilitate EcoVadis. Premiul este acordat in semn de recunoastere a realizarilor Bridgestone in domeniul sustenabilitatii, statutul de Platina plasand Bridgestone EMIA in top 1% din peste 100.000 de companii din peste 200 de industrii din intreaga lume.

EcoVadis este unul dintre cei mai mari si mai de incredere furnizori de evaluari ale sustenabilitatii intreprinderilor din lume. Bazat pe o platforma tehnologica avansata si sustinut de o echipa globala de experti, EcoVadis utilizeaza un sistem de fise de evaluare a performantelor de sustenabilitate ale companiilor, acordand un punctaj de 100 de puncte in patru domenii cheie: Mediu, Munca si drepturile omului, Etica si Achizitii durabile.

De la prima sa evaluare de catre EcoVadis, in 2015, angajamentul continuu al Bridgestone EMIA fata de practicile de afaceri sustenabile a facut ca societatea sa treaca de la o pozitie in topul celor mai bune 12% dintre companii, la prima pozitie de 4% in 2018, inainte de a-si confirma locul in top 1% atat in 2021, cat si in 2022.

Angajamentul extins al Bridgestone fata de sustenabilitate

Imbunatatirea scorului din acest an la capitolul Munca si drepturile omului este o dovada a aplicarii continue de catre Bridgestone a politicii sale globale privind drepturile omului. Pe tot parcursul anului, compania efectueaza o diligenta corespunzatoare in intregul sau lant de aprovizionare semnificativ si in gama sa de operatiuni, asigurandu-se ca indeplineste si depaseste asteptarile societatii.

In categoria de evaluare “Achizitii durabile”, activitatea Bridgestone de aplicare continua si de consolidare a politicii sale globale de achizitii durabile contribuie la promovarea sustenabilitatii de-a lungul intregului lant de aprovizionare – in beneficiul atat al mediului, cat si al comunitatilor in care isi desfasoara activitatea.

In timp ce scorurile din celelalte categorii de mediu si etica au ramas aceleasi ca in 2021, Bridgestone EMIA a adus noi dovezi si initiative pentru a demonstra calatoria si angajamentul sau continuu in domeniul sustenabilitatii.

Eforturile noastre de sustenabilitate reprezinta o parte importanta a misiunii Bridgestone de a continua sa ofere valoare sociala si pentru clienti ca o companie de solutii sustenabile catre 2050. De asemenea, acestea sunt intruchiparea Angajamentului Bridgestone E8 – un set de opt domenii (Energie, Ecologie, Eficienta, Eficienta, Extindere, Economie, Emotie, Usurinta, Abilitare) care ne ofera o busola si ne ghideaza sa ne desfasuram activitatea intr-un mod sustenabil.

Koji Takagi, membru al Consiliului de Administratie si director de sustenabilitate al Bridgestone EMIA, a declarat: “Obtinerea ratingului maxim din partea EcoVadis pentru al doilea an consecutiv confirma angajamentul puternic al Bridgestone fata de sustenabilitate si faptul ca continuam sa oferim valoare sociala si pentru clienti ca o companie de solutii sustenabile. Suntem deosebit de multumiti ca am fost recunoscuti pentru eforturile noastre de a promova sustenabilitatea nu doar in cadrul Bridgestone, ci si in intregul lant de aprovizionare. Acest rating reafirma impactul pozitiv pe care il au diversele noastre initiative, inclusiv Bridgestone E8 Commitment, si ne ofera o incurajare reinnoita pentru planurile noastre pentru anii urmatori.”

Lasa un comentariu