Skip to content Skip to footer

Primul vehicul all-electric al Cupra apare pe piata

CUPRA's first all-electric vehicle is Born. (2)

Cupra a confirmat sosirea unui model care va schimba perceptia dinamica a vehiculelor cu alimentate electric. De la prezentarea sa la Salonul Auto de la Geneva anul trecut, conceptul Born Cupra a atras laude pentru aspectul si personalitatea sa eleganta. In ciuda recenziilor pozitive, echipa de proiectare si inginerii Centrului Tehnic nu s -au oprit acolo. Au continuat sa evolueze vehiculul, oferindu -i un personaj mai sportiv si un apel vizual si mai impresionant. Rezultatul este nasterea primului model electric al marcii: Cupra nascut.

CUPRA's first all-electric vehicle is Born. (2)

Noul model, care va fi fabricat la uzina Zwickau din Germania, va creste marja de contributie a companiei, in timp ce se va potrivi perfect cu filozofia de marca a Cupra si profilul clientilor.

CEO -ul CUPRA, Wayne Griffiths, a declarat ca „Cupra Born afiseaza toate genele marcii Cupra si am dus conceptul original la nivelul urmator creand un nou design sportiv si dinamic si reinginerea continutului tehnologic. Cupra Born este dovada vie ca performanta si electrificarea sunt o potrivire grozava. ”

Performanta si dinamica Cupra Born au fost un obiectiv clar in timpul dezvoltarii masinii, oferind o acceleratie instantanee de la 0-50 km/h in doar 2,9s. Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), care a fost dezvoltat exclusiv pe platforma MEB pentru Cupra Born, combina inaltimea sportiva de conducere a masinii cu un sistem care se adapteaza automat la orice conditii, oferind un nivel superior de a conduce dinamica de conducere .

Cupra Born prezinta tehnologii de ultima generatie, cum ar fi un afisaj cu realitate augmentata. Acesta va putea parcurge pana la 500 km cu o singura incarcare datorita bateriei sale de 77kWh eficiente (brut: 82kWh). Capacitatile sale de incarcare rapida vor oferi Cupra suficienta energie suficienta pentru a calatori cel putin 260 km in doar 30 de minute.

CUPRA's first all-electric vehicle is Born. (2)

Interiorul este conceput pentru a incapsula filozofia Cupra de calitate si performanta amestecata cu sofisticare, evidentiata nicaieri mai buna decat in scaunele cu galeata sportiva, noul volan cu selectie a profilului de actionare si butoanele modului Cupra, precum si alegerile materiale de inalta calitate. Pe langa atentia la detalii si pasiunea pentru calitate, Cupra a pus un accent deosebit pe sustenabilitatea Bornului folosind materiale reciclate in interiorul masinii.

Lansarea noului Cupra nascut in 2021 va aduce mobilitate durabila cu caracterul si dinamismul pe care il doresc pasionatii de masini, dar cu un produs unic si exclusiv pentru cei care cauta cea mai avansata tehnologie si cea mai mica amprenta de mediu.

(via »)

CUPRA's first all-electric vehicle is Born. (2)

Lasa un comentariu