Skip to content Skip to footer

Tokai Carbon construieste o noua fabrica de negru de fum in Thailanda

Producatorul va muta operatiunile de productie existente pe site-ul Rayong pana in aprilie 2025

Bangkok – Thai Tokai Carbon Product Co., o filiala a producatorului de produse din grafit Tokai Carbon, cu sediul in Tokyo, a anuntat planurile de a construi o noua unitate de productie de negru de fum in Rayong, sudul Thailandei.

Compania urmeaza sa inceapa constructia fabricii de 9,9 miliarde THB (270 milioane EUR) pana in iulie 2023 si sa finalizeze proiectul pana in aprilie 2025, a declarat Tokai intr-o declaratie din 6 sept.

Odata finalizata, Tokai va reloca operatiunile de la fabrica sa existenta de 180 de kilotone pe an (ktpa) din Sriracha, la instalatia care va fi situata la centrul industrial al orasului LK Rubber.

Cu o suprafata de peste 200.000 de metri patrati, noua fabrica de productie va avea si capacitatea de a produce 180 ktpa de cauciuc negru.

Tokai este operational in Thailanda din 1989 si produce negru de fum pentru armarea anvelopelor si cauciucului.

In cea mai recenta declaratie, furnizorul a spus ca cererea pentru produsele sale de negru de fum a crescut „semnificativ” in regiune in ultimii ani, datorita expansiunii industriei auto.

Tokai are in prezent un contract de inchiriere pe termen lung pentru amplasamentul sau existent in Thailanda, dar a decis sa stabileasca o platforma de aprovizionare „mai durabila” prin mutarea pe un nou teren detinut de companie.

Noua unitate, a spus Tokai, va fi echipata cu „tehnologii de ultima generatie” pentru a obtine o productivitate si o calitate mai ridicate, cu un impact mai mic asupra mediului.

(via »)

Lasa un comentariu