Skip to content Skip to footer

Actualizare: Bridgestone va extinde din nou fabrica braziliana de anvelope pentru autoturisme

˝Investitie in plus fata de proiectul de 120 de milioane de euro anuntat in 2021

Camaçari, Brazilia – Bridgestone Brazilia a anuntat o noua runda de extinderi la unitatea de productie de anvelope pentru autoturisme din Camaçari, in statul Bahia, din estul Braziliei.

Noua investitie de 270 de milioane de BRL (52 de milioane de euro) va merge catre „modernizarea si extinderea” fabricii si se va adauga proiectului de extindere de 700 de milioane de BRL anuntat in iulie anul trecut.

Intr-o declaratie din 6 septembrie, Bridgestone a declarat ca proiectul face parte din strategia sa de a produce anvelope de inalta performanta pentru vehicule de pasageri, SUV-uri si camionete si ca va ajuta producatorul sa tina pasul cu cererea in crestere pentru astfel de anvelope.

„Aceasta investitie face parte din planul nostru strategic pentru cresterea durabila in Brazilia”, a declarat Vicente Marino, presedintele Bridgestone Latin America South.

Proiectul, a mai spus el, se concentreaza pe „piata anvelopelor premium” si pe productia de anvelope pentru vehicule mai durabile si electrice/hibride.

Bridgestone a spus ca investitia va extinde capacitatea fabricii prin utilizarea noilor tehnologii de productie si a Industriei 4.0.

Intr-o declaratie pentru Tire Business, producatorul de anvelope a declarat ca proiectul, care ar implica si cresterea dimensiunii fizice a fabricii, va creste capacitatea totala a amplasamentului cu 40% pana in ultimul trimestru al anului 2024.

Investitia anterioara a grupului in santier in 2021 a crescut capacitatea de productie cu peste 20%, pana la 4,3 milioane de anvelope pe an.

Noul proiect de extindere va crea 126 de noi locuri de munca permanente.

Deschisa in 2006, fabrica Bridgestone din Camaçari are in prezent peste 1.300 de angajati si produce anvelope pentru autoturisme, camionete si camionete.

Pe langa fabrica din Bahia, Bridgestone opereaza o alta fabrica de anvelope in Santo André, Sao Paulo, unde produce anvelope pentru autoturisme, camioane si autobuze, precum si anvelope pentru terenuri agricole si pentru terasament.

De asemenea, opereaza doua fabrici de resapare Bandag, situate in Campinas, Sao Paulo, si Mafra, Santa Catarina.

(via »)

Lasa un comentariu