Skip to content Skip to footer

Hankook investeste 1,6 miliarde de euro in extinderea fabricii de anvelope din SUA

Doua proiecte la instalatia din Tennessee pentru a „mai mult decat dubla” capacitatea de productie locala

Nashville, Tennessee – Hankook Tire a anuntat un proiect major de extindere la unitatea de productie de anvelope din Clarksville, Tennessee, care va duce la dublarea capacitatii locale de productie pana la sfarsitul anului 2026.

Proiectul de 1,6 miliarde de dolari (1,6 miliarde de euro) va include extinderea din faza 2, planificata anterior, pentru a creste capacitatea de productie a anvelopelor pentru autoturisme si camioane usoare cu 100%

De asemenea, adauga un proiect din faza 3 pentru construirea primei fabrici a companiei din SUA pentru productia de anvelope pentru autobuze si radiale (TBR), a declarat Hankook pe 29 aug.

Pregatita sa inceapa in al patrulea trimestru al anului 2024, extinderea va crea 400 de noi locuri de munca, ducand numarul total de angajati la 1.200 de persoane.

Proiectul va atinge capacitatea maxima pana la inceputul anului 2026, dubland productia de anvelope pentru autoturisme la 11 milioane de unitati pe an si producand 1 milion de unitati TBR anual.

Extinderea aduce investitia totala a Hankook in zona la 2,2 miliarde de dolari, permitandu-i sa raspunda cererii consumatorilor de pe piata americana.

„Investitia in fabrica noastra din Tennessee demonstreaza in continuare prezenta in crestere a Hankook in SUA si angajamentul de a ne servi clientii”, a declarat Sooil Lee, CEO Hankook Tire & Technology si presedinte Hankook Tire America Corp.

„Noua faza… va oferi un lant de aprovizionare eficient de la nivel local la local pentru a satisface mai eficient cererea clientilor”, a adaugat el.

Hankook si-a deschis unitatea din Tennessee in 2017 si in prezent produce 5,5 milioane de anvelope pentru autoturisme pe an pe site.

Piata nord-americana a reprezentat mai mult de 28% din vanzarile totale de anvelope Hankook in 2021, care s-au situat la putin sub 6 miliarde de dolari.

„Aceasta extindere a productiei este un pas vital pentru cresterea noastra pe piata de camioane medii”, a declarat Rob Williams, SVP vanzari pentru America de Nord.

Miscarea, a mai spus el, va face din Hankook „unul dintre putinii” producatori care produc produse TBR in SUA.

„Ca urmare, putem satisface mai bine nevoile atat ale bazei noastre de dealeri in crestere, cat si ale flotelor care deservesc caile maritime din America de Nord”.

Se asteapta ca Hankook sa demareze proiectul la inceputul anului 2023, sub rezerva acordurilor definitive, a aprobarilor de reglementare si a altor conditii.

(via »)

Lasa un comentariu