Skip to content Skip to footer

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari, dar are multe nuante

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari

Enzo Ferrari este, faimos, reputat ca a spus: „Cereti unui copil sa deseneze o masina si cu siguranta o va desena rosu”.

Pentru a dezvolta acest sentiment, atunci cand te gandesti la o masina sport rosie, mintea ta aproape sigur va evoca un Ferrari. La urma urmei, rosul nu este doar imaginea definitiva a echipei Ferrari de Formula 1, dar este si de departe cea mai populara culoare aleasa de clienti. La apogeul sau la inceputul anilor 1990, un remarcabil 85% din toate Ferrari-urile construite erau vopsite in rosu. Chiar si astazi, cifra este de 40%.

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari

Exista o nuanta de rosu in special care iese din catalogul de mostre de culoare al Ferrari: Rosso Corsa, care se traduce prin „Rosu curse”. Deducerea este clara: ca culoare internationala istorica a masinilor de curse italiene, rosul reprezinta insasi sangele Ferrari.

Unele dintre cele mai emblematice modele Ferrari dintre toate, cum ar fi 288 GTO, erau disponibile doar in aceasta nuanta de rosu. Iar nuanta vibranta de rosu-sange Rosso Corsa a fost alegerea fireasca atunci cand Ferrari a venit sa lanseze noul Ferrari 488 Pista, cea mai recenta masina din „Seria Speciala” a Ferrari, care incearca sa aduca emotiile de a conduce o masina de curse pe o masina de drum. . Cand capacele lui 488 Pista au fost indepartate la dezvaluirea publica a Salonului Auto de la Geneva in martie 2018, dedesubt era un exemplu indraznet al lui Rosso Corsa. Intrebat de ce a fost selectata aceasta culoare, seful de marketing de produse al Ferrari, Nicola Boari, a spus: „Rosso Corsa are radacinile in ADN-ul nostru. Credem cu adevarat ca interpreteaza cea mai buna legatura cu marca – este culoarea noastra cea mai reprezentativa.”

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari

Asta nu inseamna, desigur, ca Rosso Corsa este singura nuanta de rosu a Ferrari: este disponibila o mare varietate de nuante. De exemplu, Rosso Scuderia este mai deschisa decat Corsa, in timp ce Rosso Mugello este mai intunecata. Unele modele Ferrari sunt disponibile si in nuante „istorice”, bazandu-se pe mostenirea bogata a Ferrari, cum ar fi Rosso Dino si Rosso Fiorano. Apoi exista culori speciale precum Rosso Monza, Rosso Formula 1 2007, Rosso Fuoco si Rosso Berlinetta, toate vizibile in configuratorul Ferrari. Noile rosii evolueaza constant, cum ar fi Rosso 70 Anni, creat pentru aniversarea a 70 de ani a Ferrari, in 2017.

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari

Apoi este cea mai noua nuanta Ferrari in spectrul rosu, formulata special pentru lansarea Ferrari Portofino. In mod adecvat, aceasta vopsea metalica cu trei straturi se numeste Rosso Portofino. Nu este nevoie de un mare salt al ingeniozitatii pentru a aprecia ca nuanta somptuoasa ar putea evoca cu usurinta un vin rosu fin de pe Riviera Italiana.

Rosul poate fi culoarea semnatura a Ferrari

De fapt, nu exista limita pentru cate nuante de rosu pot fi aplicate unui Ferrari. Programul de personalizare Tailor Made de la Maranello inseamna ca imaginatia clientului cheama melodia: literalmente orice esantion de culoare poate fi folosita ca baza pentru a crea vopsea la comanda.

(via »)

Lasa un comentariu