Skip to content Skip to footer

Aflati cum sa va curatati anvelopele in 4 pasi simpli

Ti-ai curatat masina inauntru si in exterior si ai scapat de acele firimituri persistente si pete enervante de pe parbriz – dar ce mai fac cauciucurile tale? Exista sanse mari ca toata uzura si uzura anvelopelor tale le-a lasat sa aiba nevoie de un plus de dragoste! Din fericire, curatarea anvelopelor vehiculului este usoara si se poate face in patru pasi simpli.

Cum sa curatati anvelopele auto in doar patru pasi

Anvelopele dumneavoastra sunt singura parte a vehiculului dumneavoastra care vine in contact cu drumul. Asta inseamna ca de obicei sunt primul lucru care se murdareste! Si, in timp ce putina murdarie nu va rani, ceea ce s-ar putea ascunde sub murdarie si murdarie s-ar putea sa ne gandim la unghii, crapaturi in peretele lateral si uzura joasa sau neuniforma a benzii de rulare. Urmati acesti patru pasi simpli pentru a va curata anvelopele, pentru a va ajuta sa determinati daca este timpul pentru anvelope noi de la Firestone Complete Auto Care.

1. Rotunjiti-va toate uneltele si materialele.

Pentru a incepe procesul de spalare a anvelopelor, veti avea nevoie de o galeata, prosoape din microfibra, un furtun si duza de pulverizare si o perie cu peri moi. Pentru o curatare mai profunda, utilizati o masina de spalat cu presiune usoara, o manusa pentru epilare si o perie cu roti.

Folositi agenti de curatare neabrazivi, cum ar fi sapunul de vase, apa calda si ceara pentru roti. Daca sunteti curios despre cum sa curatati anvelopele auto in mod natural, incercati sa utilizati un amestec 70/30 de otet alb si bicarbonat de sodiu.

2. Clatiti bine totul.

Dupa ce v-ati colectat uneltele si materialele, clatiti toata murdaria libera folosind duza de pulverizare sau spalatorul cu cea mai mica presiune (daca aveti unul). Incercati sa lucrati cu apa din mai multe unghiuri – deasupra, dedesubt si ambele parti – pentru a elimina cea mai mare murdarie din interiorul jantei.

3. Spalati si spalati bine anvelopa.

Dupa ce ati clatit anvelopa, frecati bine suprafata. Incepeti cu anvelopele si treceti la roti pentru a evita ca murdaria din anvelope sa picure pe suprafata curata a rotii. Cu peria cu peri, frecati anvelopa cu apa calda si sapun de vase (aproximativ o lingura de sapun pe galon de apa). Pentru murdaria lipita, lasati amestecul de sapun sa stea pe anvelopa timp de cateva minute pentru a ajuta la inmuierea lucrurilor. Apoi, repetati spalarea si clatirea cat aveti nevoie.

Odata ce anvelopele stralucesc, puteti incepe sa spalati suprafata rotii. Udati suprafata rotii si folositi peria cu apa calda si sapun pentru a curata totul. Daca doriti sa aplicati o solutie de curatare naturala pe rotile dvs. cromate, turnati parti egale de otet alb si apa intr-o sticla de pulverizare si pulverizati pe roti pentru a topi petele.

Utilizati o perie mai mica pentru a aborda punctele mai dure de pe roti, apoi uscati complet atat anvelopa, cat si roata cu un prosop curat din microfibra.

4. Aplicati ceara pentru un plus de stralucire.

Desi aplicarea cu ceara nu este complet necesara, este pasul final perfect pentru ca anvelopele dvs. sa arate cat mai bine. Pentru rezultate maxime, aplicati o crema sau o pasta de ceara cu o manusa de epilat si asigurati-va ca urmati instructiunile furnizate pe recipient. Dupa ce ati aplicat ceara, dati-i o lustruire finala cu o carpa din microfibra si minunati-va de acea stralucire uimitoare!

De ce ar trebui sa va curatati anvelopele in mod regulat?

Curatarea anvelopelor este importanta daca vrei ca masina sa arate cat mai bine! Deoarece anvelopele sunt singura parte a vehiculului dvs. care atinge drumul in timp ce conduceti, ele pot necesita un pic mai mult TLC decat restul calatoriei cand vine vorba de mentinerea lor curata.

Pe langa faptul ca rotile murdare nu sunt placute din punct de vedere estetic, curatarea anvelopelor este, de asemenea, o modalitate excelenta de a limita coroziunea sau daune similare. Lasarea murdariei si murdariei sa atarna prea mult timp poate duce la decojirea finisajelor rotilor si chiar poate face jantele mai poroase (ceea ce ar putea crea scurgeri de presiune in anvelope).

Curatarea anvelopelor in mod obisnuit, bilunar, poate ajuta la indepartarea sarii, prafului si a depunerilor de ulei care sunt o parte naturala a conducerii si va poate mentine vehiculul in stare maxima pentru anii urmatori.

Sfaturi suplimentare despre cum sa curatati anvelopele auto

  • Spalatoriile comerciale de masini sunt obligate prin lege sa recicleze apa gri si sa elimine in mod corespunzator agentii de curatare, asa ca incercati sa spalati acolo ori de cate ori puteti.
  • Verificati daca anvelopele dumneavoastra s-au racit dupa ce ati condus inainte de a utiliza orice produse de curatare.
  • Desemnati prosoape specifice pentru curatarea si uscarea anvelopelor si nu le folositi pentru spalarea altor parti ale vehiculului.
  • Aveti incredere in expertii de la Firestone Complete Auto Care

Acordati atentie sanatatii anvelopelor dvs. este esentiala pentru a ajuta la extinderea ciclului de viata al acestora si pentru a mentine lucrurile sa functioneze fara probleme pe drum. Daca va curatati anvelopele si observati ca oricare dintre anvelope este chelie, se uzeaza neuniform, crapa pe peretele lateral sau are o obstructie, este timpul sa faceti o programare la Firestone Complete Auto Care. Oferim servicii de expertiza in repararea anvelopelor, alinierea si chiar va putem ajuta sa alegeti un set complet nou de anvelope pentru vehiculul dumneavoastra! Oricare ar fi nevoile vehiculului dvs., echipa noastra este aici pentru a va aduce masina inapoi pe curs.

 

(via »)

Lasa un comentariu