Skip to content Skip to footer

Pirelli a incheiat programul de dezvoltare pe pista pentru noi anvelope de 18 inci cu testul Paul Ricard

Daniil Kvyat a incheiat luni testarea anvelopelor de 18 inchi de la Pirelli, in timp ce a parcurs 167 de tururi pe compusi intermediari pe Circuitul Paul Ricard – incheiend programul de dezvoltare pe pista al furnizorului de anvelope de F1 pentru compusii complet noi din 2022.

Pirelli si-a inceput programul de testare pentru compusii cu specificatii noi in februarie, cu 19 piloti si noua echipe oferind feedback pe parcursul a 28 de zile de teste pe pista in 2021, dupa ce au avut loc opt zile de testare in 2019-2020. Anvelopele cu profil redus de 18 inchi vor inlocui anvelopele actuale de 13 inci ale Pirelli, coincid cu noua era a F1 care incepe in 2022, cu toate reglementarile tehnice noi.

„Cu acest ultim test pe teren umed ne inchidem in sfarsit programul de dezvoltare pentru noile anvelope de 18 inchi”, a declarat seful Pirelli F1 si curse auto, Mario Isola. „Anul trecut, pandemia de COVID-19 a insemnat ca a trebuit sa ne revizuim in intregime programul de testare, anuland testarea pe pista pentru a ne concentra pe simulare, precum si pe dezvoltarea si modelarea virtuala.

 

„Acest sistem de screening virtual ne-a ajutat sa optimizam numarul de prototipuri fizice produse si sa revenim la testarea pe pista timp de 28 de zile pe parcursul anului 2021. Am inceput procesul de dezvoltare cu profilul, inainte de a trece la constructia de baza si, in cele din urma, ne-am apropiat. cele cinci compusi pe care le vom omologare pentru anul viitor”.

Pirelli a oferit, de asemenea, cateva fapte fascinante despre dezvoltarea lor de anvelope de 18 inchi, cu 392 de seturi fiind folosite, 30 de compusi prototipuri diferite fiind testate si 4.267 de ture fiind efectuate pe 10 circuite, inclusiv Imola, Bahrain si Silverstone.

 

Dar mai este de lucru, asa cum a spus Isola: „Rezultatele obtinute pana acum au fost atinse cu aportul pilotilor care concureaza in acest moment in campionat, un aspect vital pentru noi, desi folosind masini cu catari.

 

„Anul viitor, vom avea in continuare cateva zile de testare la dispozitie, ceea ce ne va permite, daca va fi nevoie, sa perfectionam anvelopa 2022 cu noile masini. Odata ce caietul de sarcini va fi validat de catre FIA, soferii vor avea sansa sa incercati anvelopele definitive de 18 inchi la testul de dupa Marele Premiu de la Abu Dhabi, desi va trebui sa asteptam testele de pre-sezon de anul viitor pentru a vedea aceste anvelope in actiune pe masinile din 2022 pentru prima data.”

De asemenea, echipele lucreaza din greu la masinile lor din 2022, fiecare sperand sa aiba un avans in competitie si sa porneasca la sol in sezonul viitor.

(via »)

Lasa un comentariu