Skip to content Skip to footer

Anvelope iarna Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4

Michelin Alpin A4

Verdict

Rezultate bune per total, dar dezamageste la performantele obtinute pe teren umed.

Cu toate ca rezultatele obtinute de catre anvelopele MichelinAlpin A4  in conditiile geroase din nordul Suediei puteau sa le propulseze in topul clasamentului, performantele scazute pe asfaltul rece si umed de la pista din Germania au influentat direct clasamentul.

Dupa testele pe zapada, cauciucurile Alpin A4 erau peste setul de anvelope Nokian WR D3, reusind chiar la un momenat dat sa egaleze modelul Goodyear UltraGrip 8. Pe circuitul inzapezit si inghetat, Alpin 4 a dovedit o aderenta laterala buna, reusind sa prinda podiumul la testul slalom realizat pe pista Skanska. A intampinat mici dificultati la testul de franare, insa per total a inregistrat rezultate pozitive.

Rezultate pozitive mentionate anterior au fost insa umbrite de testele de acvaplanare de pe circuitul Contidrom – de aceasta data cauciucurile Michelin Alpin A4 au fost mult sub performantele anvelopelelor Goodyear UltraGrip 8. Pacat, avand in vedere ca la testele de franare si manevrare pe teren umed a inregistrat rezultate destul de bine. De asemenea, ambii soferi de teste au avut un sentiment de siguranta si echilibru in spatele volanului. Povestea se repeta si in cazul testului de manevrare pe teren uscat, anvelopele asigurand un echilibru bun, dar si un zgomot interior redus.

Rezistenta la rulare obisnuia sa fie una dintre specialitatile brandului Michelin, astfel incat un modest loc 5 poate parea dezamagitor, dar modelul Alpin 4 a reusit sa egaleze ceilalti rivali din gama premium.

 REZULTATELE TESTULUI

 TEST SCOR POZITIE
Franare pe zapada
94.7% 6
Tractiune pe zapada 97.8% 5
Slalom pe zapada 97.7% 3
Manevrare pe zapada 99.3% 3
Acvaplanare linie dreapta 89.3% 5
Acvaplanare in curva 83.9% 6
Franare pe teren umed 98.3% 3
Manevrare pe teren umed 98.6% 4
Franare pe teren uscat 97.9% 5
Manevrare pe teren uscat 99.5% =4
Zgomot interior 100% =1
Rezistenta la rulare 91.3% 5
Pret £84.56 7
Rezultat total  97.6% =4

Pentru a afla mai multe despre testul Auto Express 2012 si despre celelalte anvelope testate consulta articolul.

Lasa un comentariu

0/5