Skip to content Skip to footer

Anvelope iarna Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Sport 4D

Verdict

Anvelope Dunlop sunt ideale in conditii de iarna, dar nesigure in alte circumstante.

Cauciucurile Dunlop au intampinat din nou probleme pe teren umed, clasandu-se in spatele modelului Goodyear obtinand de-abia locul 5 la testul de franare. Totusi, au prins podiumul la testul de manevrare pe suprafata umeda, cu toate ca soferul nu a simtit un control deosebit la volanul masinii. Aceeasi nesiguranta s-a simtit si la pista uscata, cu toate ca aceste anvelope au fost stabile si s-au descurcat bine in multiplele viraje.

Modelul SpWinter Sport 4D a excelat in conditiile de zapada si gheata din Suedia. In cazul acestor teste a ocupat intotdeauna un loc pe podiu, cu toate ca anvelopele Continental ContiWinterContact TS850 au fost la doar o fractiune de secunda in spatele lui. La testul de manevrare cauciucurile Dunlop testate au dovedit un echilibru bun, cu toate ca nu au oferit acelasi sentiment de siguranta precum modelul Continental. La testele de rezistenta la rulare si zgomot interior anvelopele Dunlop s-au situat la mijlocul clasamentului, la diferenta mare fata de ocupantii primelor doua locuri.

In testul de iarna de anul trecut realizat de cei de la Auto Express, s-a testat o versiune pre-productie 17 inch a modelului Dunlop SP Winter Sport 4D. La momentul respectiv nu a putut fi evaluata, altfel ar fi terminat pe locul al 3-lea. Nu trebuie sa surprinda astfel pe nimeni faptul ca modelul SpWinterSport 4D a terminat pe pozitia a 3-a in clasamentul din acest an.

 REZUTLATELE TESTULUI

 TEST SCOR POZITIE
Franare pe zapada 100% 1
Tractiune pe zapada 99.3% 3
Slalom pe zapada 100% 1
Manevrare pe zapada 99.9% 2
Acvaplanare linie dreapta 88.5% 6
Acvaplanare in curba 86.3% 5
Franare pe teren umed 96.0% 5
Manevrare pe teren umed 99.3% 3
Franare pe teren uscat 98.7% 3
Manevrare pe teren uscat 99.7% =2
Zgomot interior 98.8% 5
Rezistenta la rulare 90.0% 6
Pret £80.92 6
Rezultat per total 98.5% 3

Pentru a afla mai multe despre testul Auto Express 2012 si despre celelalte anvelope testate consulta articolul.

Lasa un comentariu

0/5