Skip to content Skip to footer

Bridgestone implementeaza o retea solara pentru alimentarea centralei din SUA

Bridgestone Americas a instalat o noua retea solara la uzina de anvelope pentru pasageri si camioane usoare din Graniteville, Carolina de Sud, care alimenteaza direct fabrica. Instalatia include aproximativ opt acri de panouri solare care genereaza 2 MW de energie, ceea ce inseamna o reducere de 1.400 tone metrice a emisiilor anuale de CO2.

„La Bridgestone, sustenabilitatea este esenta afacerii noastre si este integrata in fiecare nivel al operatiunii noastre. Cadrul nostru global de sustenabilitate include obiective importante in reducerea emisiilor de CO2 cu 50% pana in 2030, intrucat ne straduim sa atingem obiectivul nostru de mediu pe termen lung de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050”, a declarat Paolo Ferrari, presedinte si CEO, Bridgestone Americas si vicepresedinte executiv si director executiv, Bridgestone Corporation. „Aceasta retea solara este un alt pas pozitiv in calatoria Bridgestone de a contribui la o societate mai durabila si mai echitabila pentru toti”.

Compania noteaza, de asemenea, ca uzina nu trimite deseuri din operatiuni la depozitul de deseuri. In plus, fabrica a colaborat cu Universitatea Clemson, Departamentul de Resurse Naturale din Carolina de Sud, Departamentul de Sanatate si Control al Mediului din Carolina de Sud si Departamentul de Agricultura din SUA pentru a-si utiliza reteaua solara ca pilot pentru dezvoltarea unei acoperiri durabile a solului, utilizarea plantelor native din Carolina de Sud pentru a incuraja vegetatia biodiversa nativa, cu intretinere redusa, in si in jurul matritelor solare din stat.

Bridgestone’s first ground-based solar array directly powers the manufacturing process at the company’s Aiken County, South Carolina Passenger/Light Truck Tire Plant.

 

(via »)

Lasa un comentariu

0/5