Skip to content Skip to footer

Instalatiile europene Bridgestone alimentate cu energie electrica din surse 100% regenerabile

Bridgestone a anuntat ca 100% din energia electrica de pe o serie de site-uri europene provine acum din surse regenerabile, in crestere de la 90% in martie 2020.

Centrul european de cercetare si dezvoltare al companiei si teren de proba in Roma, Italia; fabrica de textile din Usansolo, Spania; si uzina PCT din Lanklaar si sediul central EMIA din Bruxelles, ambele in Belgia, consuma acum doar 100% energie regenerabila.

Acesta este un pas urias catre indeplinirea obiectivelor stabilite in Acordul climatic de la Paris si angajamentul propriu al Bridgestone de a deveni o companie neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon pana in 2050. Compania declara ca a investit pentru a reduce emisiile de CO2 pe parcursul ciclurilor de viata ale produsului si a intregului sau lant valoric.

„Reducerea emisiilor noastre de CO2 este un pilon cheie al viziunii noastre de durabilitate pe termen lung, motiv pentru care nu pot sublinia suficient semnificatia acestei etape”, a comentat Emilio Tiberio, CTO si COO EMIA Bridgestone. „Este inspirat sa vedem cat de departe am ajuns intr-un capitol relativ scurt din lunga istorie a Bridgestone. 100% a fost obiectivul pentru o lunga perioada de timp, dar sunt mult mai multe de realizat in ceea ce priveste reducerea emisiilor si nu numai. Sa folosim aceasta realizare ca inspiratie pentru a iesi si a livra inca o data.”

(via)

Lasa un comentariu

0/5