Skip to content Skip to footer

Audi detaliaza proiectul F1; dezvoltarea grupului motopropulsor este foarte avansata, iar extinderea facilitatilor de cercetare si dezvoltare este in curs de desfasurare

Audi a prezentat mai multe detalii despre proiectul sau de F1 2026 la Auto Shanghai, la inceputul acestei saptamani. “Motorsportul este o parte integranta a ADN-ului nostru”, a declarat Markus Duesmann, presedintele consiliului de administratie al Audi. “Suntem convinsi ca angajamentul nostru in Formula 1 va consolida orientarea sportiva a Audi.”

Oliver Hoffmann, membru al consiliului de administratie pentru dezvoltare tehnica la Audi, a declarat: “Proiectul Audi Formula 1 a luat cu adevarat avant in ultimele luni. In faza de concept in curs de desfasurare a unitatii de propulsie, astazi se pun bazele trenului nostru de rulare pentru 2026. Acordam o mare importanta muncii de detaliu, de exemplu in ceea ce priveste materialele sau tehnologiile de fabricatie, si ne concentram, de asemenea, pe subiecte precum gestionarea energiei transmisiei hibride. La urma urmei, eficienta este un factor cheie de succes pentru Formula 1 si pentru mobilitatea viitorului, aceste abordari vor face sa progreseze ambele lumi.”

Un motor cu un singur cilindru a fost testat inca de la sfarsitul anului 2022, iar Audi spune ca prima unitate de propulsie hibrida completa, formata din motorul cu combustie, motorul electric, bateria si unitatea de control electronic, este programata sa ruleze pe bancul de testare inainte de sfarsitul acestui an. In plus, compania spune ca simulatorul sau de dezvoltare dinamica din Neuburg va fi adus la standardele Formulei 1 si va avansa si mai mult in dezvoltarea unitatii de propulsie Audi.

Lucrarile la fabrica din Neuburg, sub egida Audi Formula Racing, fondata special pentru acest scop, sunt in plina desfasurare. Peste 260 de specialisti au fost deja angajati, nucleul echipei de dezvoltare fiind format din angajati experimentati de la Audi Sport si Audi, cu multi ani de experienta in motorsportul electric. Acestora li se alatura specialisti cu experienta in Formula 1, care au fost recrutati din exterior si care vor consolida echipa intr-un mod tintit. Pana la sfarsitul anului, angajarea de personal ar trebui sa fie finalizata, iar echipa va fi formata din peste 300 de angajati.

Centrul de competenta Audi Motorsport din Neuburg este, de asemenea, extins pentru proiectul F1. Incepand cu a doua jumatate a anului, vor fi instalate bancuri de testare suplimentare pentru dezvoltarea unitatilor de propulsie intr-o noua cladire cu o suprafata de aproximativ 3.000 m2. Un design modular va permite ca bancurile de testare sa fie puse in functiune chiar inainte ca cladirea sa fie complet finalizata la inceputul anului 2024.

(via »)

Showcar with Audi F1 launch livery

Lasa un comentariu