Skip to content Skip to footer

Formula E a fost desemnata cel mai sustenabil campionat de motorsport din lume

Campionatul ABB FIA Formula E a fost plasat pe primul loc in topul Enovation Consulting’s Sustainable Championships Index, o lista de 105 campionate din intreaga lume care au fost evaluate in functie de performanta in materie de sustenabilitate.

Au fost evaluate sase clase – certificari, acreditari si premii, performanta de mediu, performanta sociala, angajament si parteneriate si abordare a sustenabilitatii -, toate campionatele de top crescandu-si scorurile individuale in materie de sustenabilitate. Punctele au fost acordate pe baza datelor care masoara performanta in raport cu orientarile si modelele ONU, UE si OCDE. In 2022, Formula E a obtinut 85 din 100, cel mai bun scor dintre toate seriile de curse la nivel mondial.

La inceputul acestui an, campionatul a fost, de asemenea, clasat si recunoscut in mod independent ca fiind cel mai sustenabil sport din lume de catre Global Sustainability Benchmark in Sports (GSBS) si a mentinut Standardul international pentru evenimente sustenabile (ISO 20121) si nivelul de trei stele al FIA pentru acreditarea de mediu.

“Interesul fata de sporturile cu motor nu a fost niciodata mai mare”, a declarat Jamie Reigle, director executiv al Formulei E. “Dimensiunea globala a acestui sport ofera o platforma puternica pentru a implica sute de milioane de fani din intreaga lume in luarea de masuri pozitive pentru combaterea schimbarilor climatice. La Formula E ne luam in serios rolul de lider, conducand agenda si stabilind un punct de referinta pentru sportul sustenabil. Suntem incantati sa vedem ca si altii din intreaga gama de sporturi ne urmeaza exemplul.

“Suntem adeptii unui viitor electric si suntem ferm convinsi ca sportul de elita, performanta de inalta performanta si sustenabilitatea pot coexista fara compromisuri. Formula E se angajeaza sa impinga limitele la varful tehnologiei, performantei si sustenabilitatii. Lansarea masinii de curse GEN3 in timpul sezonului 8 este o dovada a angajamentului nostru. GEN3 este cea mai eficienta masina de curse din lume si este descrisa ca fiind o masina creata la intersectia dintre performanta ridicata, eficienta si sustenabilitate.”

(via »)

Lasa un comentariu