Skip to content Skip to footer

Supercars prezinta modificarile aduse sasiului Gen3

In urma primelor doua curse din cadrul Campionatului Repco Supercars 2023, au fost aduse mai multe modificari la sasiul Gen3, pe langa testele efectuate pentru determinarea centrului de greutate (CoG).

Mai multe masini au fost selectate pentru a fi supuse testelor CoG dupa cursa Beaurepaires Melbourne SuperSprint, vehiculele de la ambii producatori fiind supuse unor masuratori pe o platforma special conceputa la baza Tickford Racing din Campbellfield, Victoria, Australia. Se spune ca rezultatele intre modelele Ford Mustang si Chevrolet Camaro au fost apropiate.

“Lucrarile continua, rezultatele preliminare arata ca cele doua masini sunt foarte apropiate”, a explicat un purtator de cuvant al Supercars. “O analiza mai aprofundata si un studiu care implica diferite configuratii ale masinilor sunt in curs de desfasurare”.

In plus, Comisia Supercars si Grupul de Lucru Tehnic au semnat unele modificari la sasiul Gen3 dupa ce mai multe masini au fost implicate in accidente la cursa de la Albert Park din Melbourne, ceea ce a facut ca acestea sa nu participe la anumite sesiuni din cauza reparatiilor care se efectuau.

“Grupul de lucru tehnic a aprobat unele modificari ale clipurilor din fata si din spate si ale sasiului, pentru a imbunatati impactul daunelor invatate in urma constatarilor de la Albert Park”, a declarat un purtator de cuvant al Supercars. “Acesta este un proces de imbunatatire continua, similar cu cel prin care a trecut seria ultima data cand a introdus o noua platforma.”

Urmatoarea cursa din Campionatul Repco Supercars 2023 va avea loc pe circuitul Bosch Power Tools Perth SuperSprint in perioada 28-30 aprilie.

(via »)

Lasa un comentariu