Skip to content Skip to footer

Bridgestone lanseaza anvelopa emblematica Potenza Sport – o noua excelenta in performanta sportiva

Bridgestone, lider global in solutii avansate si mobilitate durabila, anunta lansarea noii sale anvelope emblematice de inalta performanta: Bridgestone Potenza Sport.

Anvelopa combina spiritul de pionierat si expertiza Bridgestone in anvelope de inalta performanta cu cercetari de piata. Scop – pentru a tine soferii sub control in timp ce dezvolta performanta vehiculului lor.

O noua excelenta in performanta sportiva

Bridgestone are o puternica mostenire de expertiza in anvelopele de inalta performanta datorita patrimoniului sau in cursele de Formula 1 si parteneriatelor pe termen lung cu producatori de masini de inalta performanta. Pe baza acestor experiente, Bridgestone a dezvoltat un nou produs de ultima generatie, de inalta performanta: Bridgestone Potenza Sport. Aceasta anvelopa de noua generatie reprezinta un nou standard in performantele sportive de inalta calitate, oferind cele mai bune performante din clasa pe uscat, sustinute de un pachet umed premium.

Testat de TÜV SÜD, unul dintre cele mai respectate institute independente de testare auto din Europa, Potenza Sport atinge cele mai bune performante atat in franarea uscata (cea mai mica distanta de franare pe o suprafata uscata), cat si in viraje si stabilitatea liniei drepte (mentinerea stabilitatii vehiculului atunci cand calatoriti pe ambele linii linie si printr-o curba) fata de concurentii din segmentul premium. Si, avand o eticheta UE de calitate A in aderenta pe teren umed pe intreaga gama si considerata cea mai performanta in viraje si manipulare pe teren umed in testele ulterioare efectuate de TÜV SÜD, Bridgestone Potenza Sport ofera, de asemenea, performante remarcabile pe teren umed.

Capacitatile excelente ale anvelopei, atat pe cea uscata, cat si pe cea umeda, au un nivel ridicat de kilometraj de la predecesorul sau Potenza S001.

Creat impreuna cu soferii, pionierat cu tehnologii de varf

La Potenza Sport, Bridgestone a dorit sa creeze o anvelopa care sa raspunda asteptarilor pe care le au soferii in ceea ce priveste anvelopele de inalta performanta, abordand in acelasi timp provocarile de zi cu zi cu care se confrunta. De aceea a fost intreprinsa o cercetare de piata cuprinzatoare pentru a incepe dezvoltarea Potenza Sport: Bridgestone a intervievat peste 3.800 de utilizatori finali din toata Europa. Contributia lor a oferit Bridgestone bazele pentru a proiecta o anvelopa de inalta performanta, care sa raspunda nevoilor soferului si asteptarilor de control si incredere.

Pentru a atinge performantele de ultima generatie ale lui Potenza Sport, Bridgestone aplica diverse tehnologii noi si inovatoare in modelul benzii de rulare, compusul si constructia. Designul benzii de rulare a anvelopei aplica mai multe tehnologii noi de ultima generatie, inclusiv sape inovatoare 3D pentru a creste rigiditatea la forfecare, cu avantaje in franare si rezistenta la abraziune; compusul, datorita unei formule optimizate combinate cu o tehnologie inovatoare de amestecare, imbunatateste performantele umede si uscate. Bridgestone foloseste, de asemenea, o noua armatura hibrida a coroanei pentru a maximiza performanta stabilitatii anvelopei la viteza mare. Un pachet de carcase sportive este, de asemenea, aplicat pentru a creste performanta stabilitatii si raspunsul la directie, optimizand in acelasi timp rezistenta la rulare.

Fundamental pentru proiectarea si crearea echipamentului Potenza Sport este tehnologia de dezvoltare a anvelopelor virtuale, ecologica si ecologica a Bridgestone. Tehnologia permite Bridgestone sa prezica foarte precis performanta unui anvelopa in stadiul de dezvoltare, fara a-l produce si conduce fizic. Acest lucru nu numai ca aduce beneficii de mediu prin economisirea resurselor, dar reduce si durata procesului de dezvoltare si reduce timpul de lansare a proiectului pe piata.

Alegerea anvelopei pentru unele dintre cele mai prestigioase marci de masini din lume

Anvelopele Potenza Sport dezvoltate la comanda au fost deja selectate ca echipamente originale de catre unele dintre cele mai prestigioase marci de automobile din lume, inclusiv Maserati pentru supercarul sau MC20, Lamborghini pentru Huracán STO, BMW pentru seria 8 si multe altele care vor veni.

Dezvoltat si fabricat in Europa, Potenza Sport va fi disponibil pe intreg continentul european si incepand cu prima parte a lui 2021. Anvelopa va fi disponibila in 96 de dimensiuni de la 17 “pana la 22” pentru a acoperi o gama larga de autoturisme si SUV-uri pe sosea in pe piata, de la sedanuri premium si SUV-uri la masini de lux si de prestigiu. Odata cu lansarea Potenza Sport, acoperirea Bridgestone in segmentul de vara a crescut semnificativ atat in portofoliul HRD, cat si in cel ultra HRD.

„Sportul Potenza este ultimul capitol din vechea mostenire a Bridgestone in ceea ce priveste performanta ridicata”, a declarat Emilio Tiberio, director tehnic si director operational la Bridgestone EMIA. „Este rezultatul istoriei si inovatiei noastre in domeniul sporturilor cu motor, combinat cu angajamentul nostru de a face mereu un pas suplimentar pentru a satisface nevoile soferilor si o investitie in cercetare si dezvoltare care este de neegalat in industria anvelopelor.”

„Am proiectat o anvelopa sport premium, de inalta valoare, care tine soferii sub control in timp ce deblocheaza performanta vehiculului lor. Potenza Sport este cu adevarat o noua excelenta in performanta sportiva.” a mai spus el.

Lasa un comentariu

0/5