Skip to content Skip to footer

Hankook furnizeaza echipamente originale pentru modelele Porsche 718

Producatorul de anvelope premium Hankook va echipa Porsche 718 Boxster si Cayman cu anvelopele sale ultra-performante (UHP) din primavara anului 2021. Anvelopele folosite sunt anvelope Ventus S1 evo 3 adaptate la dimensiunile 235/40 ZR19 (92Y) N-0 pentru puntea fata si 265/40 ZR19 (98Y) N-0 pentru puntea spate. Aceasta se adauga modelelor Porsche Cayenne si Taycan pe care Hankook le echipeaza deja cu anvelope premium Ventus S1 evo 3 in specificatii SUV si respectiv EV.

„Porsche reprezinta masini sport deosebit de performante, oferind un nivel ridicat de placere la volan si, in acelasi timp, adecvat pentru utilizarea zilnica. Totusi, acest lucru face ca dezvoltarea anvelopelor sa fie foarte complexa ”, spune Sanghoon Lee, presedintele Hankook Tire Europe. „Prin urmare, suntem foarte multumiti de acest echipament original, deoarece demonstreaza performanta impresionanta a produselor noastre pe intreaga gama.”

Ventus S1 evo 3 este echipat cu un miez de margele de inalta rezistenta care, in combinatie cu peretele lateral intarit, asigura stabilitate ridicata la conducere si precizie de directie, in plus fata de manevrabilitatea sportiva si dinamica. Pentru a imbunatati si mai mult performanta de conducere si precizia directiei, se foloseste o carcasa de rayon deosebit de usoara, impreuna cu un material compozit special din aramida utilizat in zona centurii. Impreuna, aceasta reduce extinderea nedorita a circumferintei de rulare cu pana la 60%, chiar si la viteze foarte mari, in comparatie cu materialele conventionale. Compusul special al benzii de rulare foloseste rasini naturale de inalta performanta pentru a asigura aderenta necesara si performante excelente de tractiune si franare atat pe drumurile uscate, cat si pe cele umede.

Klaus Krause, seful Centrului European de Dezvoltare Hankook din Hanovra explica: „Inginerii nostri au urmarit sa se asigure ca Ventus S1 evo 3 isi va depasi predecesorul in aproape toate domeniile si va deveni cea mai de succes banda de rulare originala pentru Hankook de pe piata pana in prezent. Rezultatul muncii lor este o anvelopa de inalta performanta, care poate oferi un suport optim pentru dinamica excelenta a masinilor sport, cum ar fi Porsche 718 Boxster.”

„Masinile sport cu un motor mediu sunt intotdeauna ceva special. De aceea, experienta speciala de conducere a Porsche 718 Boxster a jucat un rol important in test drive-uri ”, confirma Aleix Alcaraz, pilot de dezvoltare la Hankook Tire, responsabil cu divizia de masini sport. „Rezultatul este o anvelopa care este in perfecta armonie cu vehiculul. O aderenta buna in orice situatie, rigiditatea laterala necesara si o precizie ridicata a directiei, toate acestea fiind esentiale atat pentru siguranta, cat si pentru placerea condusului cu o masina sport. Este exact ceea ce livreaza anvelopa noastra.”

(via »)

Lasa un comentariu

0/5