Skip to content Skip to footer

Descopera cea mai recenta oda a Polestar pentru performantele unui vehicul electric, Polestar 2 BST Edition 230 de 476 CP

Constructorul de automobile EV Polestar reia de unde a ramas cu productia limitata de anul trecut, Polestar 2 BST Edition 270, cu o versiune de generatie urmatoare a sedanului, cu un accent mai mare pe designul de performanta. Polestar 2 BST 230 debuteaza cu noutati pentru marca, atat la interior, cat si la exterior, despre care aflati mai jos.

Calatoria Polestar BST in domeniul EV-urilor de performanta incepe cu sedanul 2, care a debutat initial in urma cu trei ani, ca model 2021, care a continuat sa creasca in popularitate de atunci, depasind 100.000 de unitati totale vandute la sfarsitul anului 2022. Polestar a debutat modelul 2024 al lui 2 in luna ianuarie a anului trecut, iar noi am putut testa mai multe variante de-a lungul timpului, inclusiv versiunea Long Range Single Motor (FWD), precum si versiunea 2023 Dual Motor.

In vara anului 2022, Polestar a anuntat o noua varianta a modelului 2, numita BST Edition 270, pe care am reusit sa o impingem la limitele sale in San Francisco in toamna anului trecut. La scurt timp dupa debutul sau public, toate cele 270 de unitati ale lui Polestar 2 au fost vorbite, ceea ce m-a determinat sa intreb echipa de atunci ce avea in minte in continuare.

Avand in vedere succesul timpuriu si rapid al BST 270, constructorul de automobile EV are in lucru o multime de alte variante orientate spre performanta pentru numarul tot mai mare de modele care se alatura la linia sa de fabricatie – poate in cel mai nou model al sau, SUV-ul Polestar 3? Totusi, acest lucru nu a fost confirmat, dar ceea ce a fost confirmat inca din aceasta dimineata este o versiune actualizata a sedanului sau electric, numita Polestar 2 BST Edition 230.

Polestar va construi doar 230 de exemplare din cel mai nou 2 BST Edition EV

In cursul acestui an, Polestar intentioneaza sa “renunte” la cea de-a doua versiune in editie limitata a modelului Polestar 2, dar la o productie si mai exclusivista, de doar 230 de unitati. Polestar 2 BST 230 va dispune de multe dintre imbunatatirile de performanta care au debutat la BST 270, dar cu detalii si mai unice la interior si exterior. Potrivit lui Thomas Ingenlath, CEO al Polestar:

Lansarile limitate precum editia BST 230 ne permit sa exploram culorile, grafica si materialele in moduri mai rapide si mai creative. Asa cum am vazut anterior prin succesul editiei BST 270, capacitatea noastra de a crea editii unice si limitate bazate pe cele mai recente tendinte ofera clientilor nostri un nivel de raritate si personalizare rezervat in mod normal supercarurilor. Acesta este un lucru pe care vom continua sa il oferim clientilor nostri.

Se pare ca Polestar pare a fi pe drumul cel bun in acest caz, oferind serii exclusive si limitate de EV-uri de performanta cu design unic, si este doar la inceput cu Polestar 2s. Iata la ce ne putem astepta in editia 230 BST:

Cea mai recenta editie de performanta Polestar 2 BST Edition va dispune de aceleasi modificari ale sasiului prezente la debutul editiei limitate de anul trecut, inclusiv un contravantuitor fata care imbunatateste rigiditatea suporturilor suspensiei fata in timpul conducerii in stil circuit, mentinand in acelasi timp precizia si senzatia de directie in cele mai severe conditii dinamice. Acesta va fi echipat cu toate dotarile fiecarui accesoriu actual Polestar, inclusiv pachetele Plus, Pilot si Performance, plus reglajul imbunatatit “BST”.

De asemenea, va fi asezat cu un centimetru intreg (25 mm) mai jos decat Polestar 2 de baza, ceea ce reprezinta o scadere destul de mare din punct de vedere al reglajului. Acei 230 de clienti norocosi vor avea, de asemenea, posibilitatea de a experimenta amortizoarele reglabile in doua directii Dual Flow Valve (DFV) de la Ohlins, completate cu un rezervor extern, o bara de suspensie fata, arcuri cu 20% mai rigide si jante negre din aliaj de 21 de inci care suporta anvelope Pirelli P Zero.

Rezultatele de performanta sunt aceleasi in comparatie cu Polestar BST Edition 270 – 476 de cai putere si un cuplu de 502 lb-ft, si 0-100 km/h in 4,2 secunde. Cu toate acestea, va sosi ca primul EV care va avea noua vopsea exterioara Polestar Green Nebula (vazuta mai sus). Noul Polestar 2 va fi, de asemenea, primul echipat cu noile textile MicroSuede in habitaclu, realizate din nubuc reciclat. Clientii pot alege, de asemenea, un exterior negru “Space” si o dunga de curse optionala.

Cele 230 de unitati planificate ale Polestar 2 BST Edition vor fi produse pentru Europa si America de Nord si vor fi asigurate pe baza principiului “primul venit, primul servit” prin intermediul site-ului web al constructorului auto. Veti putea sa va configurati propria editie limitata Polestar 2 la un moment dat, astazi, pentru un pret de pornire de 79.500 de dolari (fara taxe de destinatie de 1.400 de dolari). Livrarile sunt asteptate sa inceapa in al treilea trimestru al acestui an.

(via »)

Lasa un comentariu