Skip to content Skip to footer

Jeep transforma iconicul Wrangler intr-o bestie electrica off-road de 650 CP cu conceptul Magneto 3.0

Jeep o face din nou, lansand cele mai noi concepte off-road in cadrul evenimentului anual Easter Jeep Safari din Moab, Utah. Cu toate acestea, Jeep a adus caldura in acest an, lansand noul concept electric Wrangler Magneto 3.0. Cu un motor actualizat, Wrangler-ul complet electric pompeaza pana la 650 CP.

Ca parte a familiei de marci Stellantis, care include Dodge si Ram, Jeep se straduieste ca 50% din totalul vanzarilor sale pana in 2030 sa fie electrice, in cadrul strategiei Dare Forward 2030 a companiei.

Marca cunoscuta pentru SUV-urile sale robuste isi transforma legendara capacitate 4×4 pentru un viitor electric cu ajutorul tehnologiei 4xe, despre care Jeep spune ca este mai puternica, cu un cuplu instantaneu, ceea ce face ca urcarea pe stanci/coline sa fie si mai usoara.

Jeep planuieste sa lanseze trei vehicule complet electrice pana in 2025 in America de Nord si Europa, ca parte a “angajamentului sau fata de libertatea cu emisii zero”.

Primul a fost Jeep Avenger, lansat in Europa, un SUV compact cu o autonomie vizata de 400 km si o pozitie mai inalta pentru off-road.

Urmatoarele doua modele EV pregatite pentru America de Nord sunt Jeep Recon, pe care l-am vazut pentru prima data saptamana aceasta din imaginile scapate de la un eveniment cu usile inchise, si Wagoneer S, un SUV electric de lux cu o autonomie de pana la 400 de mile.

Cel mai recent concept Jeep ar putea fi un indiciu a ceea ce ne putem astepta in viitor, incluzand poate un Wrangler Magneto off-road complet electric, conceput pentru a aborda cele mai dificile terenuri.

Jeep prezinta conceptul electric Wrangler Magneto 3.0 Wrangler Magneto 3.0

Constructorul auto a lansat pentru prima data conceptul Wrangler Magneto (1.0) in 2021 ca un vehicul electric cu baterie complet capabil, pe care Jeep il numeste “invizibil, silentios, rapid si o forta inconfundabila de escaladare a stancilor”.

Conceptul se bazeaza pe un Jeep Wrangler Rubicon cu doua usi, cu un motor complet electric cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte, reglat initial pentru a livra un cuplu de 273 lb.-ft. si 285 CP.

In 2022, Jeep a impins conceptul electric Wrangler Magneto (2.0) mai departe, mai mult decat dubland amperajul de varf la 600 de amperi, ceea ce a permis un cuplu instantaneu de pana la 850 lb.-ft. si 625 CP, dand un nou sens escaladarii stancilor.

Anul acesta, Jeep a livrat din nou. Conceptul Wrangler 3.0 complet electric dispune de un motor nou, mai eficient, care mareste cuplul de iesire, alaturi de o programare actualizata pentru o energie utilizabila si o autonomie cu 20% mai mare.

Wrangler Magneto 3.0 are doua setari diferite de putere: standard pentru 285 CP si 273 lb.-ft. sau cuplu sau maxim pentru o putere mai mare de 650 CP si 900 lb.-ft. de cuplu.

Un mod agresiv de coborare in panta inclus ofera un mod de conducere off-road “cu o petala” pentru scenarii avansate de escaladare a stancilor. Conceptul include punti fata Dynatrac 60, punti spate Dynatrac 80, roti off-roadblock de 20 de inci, anvelope de 40 de inci pentru teren noroios si un lift personalizat de 3″ pentru a adauga bestialitate.

(via »)

 

Lasa un comentariu