Skip to content Skip to footer

Bridgestone va prezenta viziunea pentru mobilitate durabila la CES 2023

profil anvelope bridgestone ecopia ep150

Bridgestone isi va demonstra viziunea privind mobilitatea durabila prin facilitarea circularitatii materialelor, performanta produselor si serviciile la cerere pentru mobilitatea personala si a flotelor.

Prezenta companiei la CES®1 2023 este axata pe trei teme cheie: cauciuc natural regenerabil si reciclarea anvelopelor, anvelope si arcuri de aer conectate digital “Smart Corner” pentru vehicule electrice si o experienta digitala de concierge pentru gestionarea vehiculelor personale si a flotelor.

CES 2023 este prima data cand Bridgestone isi va prezenta viziunea sa asupra intregului ciclu de viata al produsului – de la fabricatie la proprietate si pana la circularitatea materialelor la sfarsitul ciclului de viata – ca o demonstratie a angajamentului Bridgestone E8 de a deveni o companie de solutii durabile.

Bridgestone isi va prezenta viziunea sa cuprinzatoare asupra mobilitatii sustenabile in cadrul Consumer Electronics Show 2023 din Las Vegas, in perioada 5-8 ianuarie. Prezenta companiei la CES 2023 este centrata in jurul a trei teme cheie:

– Cauciuc natural regenerabil si reciclarea anvelopelor: Guayule este un cauciuc natural de provenienta interna care provine din arbusti de desert din regiunile aride din SUA si Mexic, iar Bridgestone co-dezvolta tehnologii de reciclare a anvelopelor ca parte a initiativei EVERTIRE INITIATIVE.

– “Smart Corner”, anvelope conectate digital si arcuri de aer pentru vehicule electrice: Performanta, eficienta, siguranta si confortul vehiculului sunt imbunatatite prin intermediul anvelopelor si arcurilor pneumatice conectate cu senzori.

– Concierge digital pentru gestionarea vehiculelor personale si a flotei: Proprietarii si operatorii de vehicule sunt imputerniciti cu instrumente de gestionare a vehiculelor online, de tip concierge, pentru a-si intretine vehiculele in conditiile lor.

Asigurarea unei mobilitati durabile necesita ca fiecare etapa a vietii anvelopelor si a produselor din cauciuc – de la fabricare si proprietate la intretinere si circularitatea materialelor la sfarsitul ciclului de viata – sa ia in considerare cele mai responsabile procese si instrumente pentru fiecare etapa. La CES, Bridgestone va demonstra viziunea sa privind experienta de proprietate a anvelopelor si de gestionare a vehiculelor de la un capat la altul, cu scopul final de a avea in viitor un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Realizarea unei anvelope mai durabile

Bridgestone si-a asumat obiectivul de a creste utilizarea materialelor reciclate si regenerabile la 40% din resursele sale pana in 2030 si de a atinge obiectivul de a utiliza 100% materiale durabile pana in 2050. La CES, compania va prezenta mai multe elemente cheie ale obiectivului sau pentru o economie sustenabila si circulara a anvelopelor.

O sursa alternativa regenerabila de cauciuc natural, guayule, produce cauciuc natural cu proprietati egale cu cele ale cauciucului derivat din hevea. Guayule este un arbust de desert originar din regiunile aride din SUA si Mexic si necesita cu 40% mai putina apa decat culturi precum lucerna si bumbacul, cultivate in prezent in sud-vestul Americii. Compania a investit peste 100 de milioane de dolari in dezvoltarea si comercializarea cauciucului natural derivat din guayule si in prezent opereaza o ferma de cercetare de 281 de acri, o fabrica pilot de bioprocesare si mai multe parteneriate de cultivare cu fermieri locali si triburi de nativi americani. Bridgestone depune eforturi pentru a-i educa pe cultivatorii locali cu privire la tehnicile agricole inteligente din punct de vedere climatic si la irigatii, pentru a-i ajuta sa se adapteze la dificultatile actuale cauzate de schimbarile de mediu, cu scopul de a planta peste 25.000 de acri de guayule inainte de sfarsitul deceniului.

La inceputul anului 2022, Bridgestone a anuntat initiativa EVERTIRE INTIATIVE, axata pe reciclarea anvelopelor aflate la sfarsitul duratei lor de viata utila pentru a crea anvelope noi. Prin intermediul acestui efort global, compania colaboreaza cu parteneri pentru dezvoltarea in comun a tehnologiilor de reciclare a anvelopelor. Un exemplu in acest sens este bioprocesarea anvelopelor aflate la sfarsitul duratei de viata printr-un proces de fermentare. Materialele rezultate in urma acestui proces sunt apte pentru a fi reutilizate la fabricarea de anvelope noi.

Facilitarea viitorului autonom si electric

Solutia Bridgestone Smart Corner este o demonstratie a capacitatii de a imbunatati performanta, confortul si eficienta vehiculelor electrice si autonome, maximizand in acelasi timp durata de viata a anvelopelor si a arcurilor pneumatice.

Solutia combina anvelopele premium Bridgestone si arcurile pneumatice Firestone Airide (anterior Firestone Industrial Products) care sunt proiectate special pentru aplicatii pentru vehicule electrice si autonome. Solutia Smart Corner utilizeaza senzori incorporati, conectati in cloud, atat in anvelope, cat si in arcuri de aer, permitand Bridgestone sa ofere informatii in timp real si predictive care sporesc siguranta, eficienta si productivitatea. Anvelopa Bridgestone ENLITEN EV Concept Tire este construita din materiale noi, care sunt atat regenerabile, cat si eficiente din punct de vedere energetic, reducand rezistenta la rulare pentru a creste autonomia bateriei, raspunzand in acelasi timp cerintelor de sarcini mai mari si rezistenta la uzura asociate cu vehiculele electrice.

Anvelopa ENLITEN EV Concept este asortata cu arcurile de aer Firestone Airide Concept EV, concepute ca parte a anvelopei cu sistem de coltare integrat pentru a optimiza eficienta si calitatea rulajului. Acest arc pneumatic conectat digital se va adapta la sarcini dinamice si va permite sistemelor de suspensie activa sa izoleze si mai mult zgomotul, vibratiile si duritatea, maximizand in acelasi timp siguranta si eficienta fara a compromite confortul de rulare. Arcul pneumatic permite, de asemenea, ajustarea proactiva a inaltimii de rulare a vehiculului pentru a maximiza eficienta aerodinamica, pentru a imbunatati accesibilitatea utilizatorilor si pentru a proteja componentele de sub podea in medii urbane si off-road.

Atat anvelopa ENLITEN EV Concept, cat si arcul pneumatic Firestone Airide Concept EV sunt dotate cu senzori integrati care colecteaza date privind presiunea aerului, temperatura si accelerometrul care, atunci cand sunt combinate cu tehnologia de analiza a datelor proprie Bridgestone, pot informa sistemele autohtone ale vehiculului cu estimari in timp real ale incarcarii in viraje, ale conditiilor suprafetei drumului si ale capacitatilor de performanta ale anvelopei si arcului. Aceste informatii activate digital conduc la constientizare si actiune pentru a maximiza siguranta in vehiculele electrice si autonome, permitand in acelasi timp solutiilor de mobilitate Bridgestone sa anticipeze nevoile vehiculelor si sa conecteze clientii direct la servicii care sporesc productivitatea si confortul, prelungesc durata de viata a produselor si ofera o sustenabilitate imbunatatita pentru viitorul mobilitatii cu emisii zero si neutre de carbon.

Imputernicirea proprietarului vehiculului

Intretinerea proactiva este esentiala pentru a asigura sanatatea, longevitatea, performanta optima si eficienta unui vehicul. Bridgestone Fleet Care combina anvelopele conectate la date cu sistemele de la bordul vehiculului pentru a automatiza sau imputernici proprietarii cu ingrijirea vehiculului. Fie ca este vorba de o singura masina personala sau de o flota completa de camionete de livrare pe ultimul kilometru, solutia de ingrijire a flotei se integreaza perfect in sistemele vehiculelor pentru a colecta date pentru intretinerea de rutina, nevoile de service, predictiile privind uzura anvelopelor si multe altele intr-o singura experienta online.

Datele sunt interpretate pentru a arata in avans starea nevoilor fiecarui vehicul si pot oferi optiuni de service pentru a rezolva aceste nevoi prin simpla apasare a unui buton. Solutia de ingrijire a flotei este conectata la o retea de furnizori de servicii detinuti de companie, independenti si mobili si permite proprietarului vehiculului sa aleaga ce servicii sa efectueze in conditiile sale. Plata digitala este la fel de usoara, iar toate serviciile pot fi reconciliate printr-o singura optiune de plata sau prin inscrierea intr-un serviciu de abonament pentru intretinerea vehiculelor.

Aceasta platforma le permite flotelor sa fie mai productive, sa functioneze mai eficient si mai economic, iar Bridgestone isi propune sa aduca acelasi nivel de valoare si servicii premium si personalizate pentru flotele familiale si pentru flotele individuale. Bridgestone ofera o noua experienta pentru clienti prin solutii care contribuie la eficientizarea functionarii vehiculelor si a flotelor de care depindem, mentinandu-ne in acelasi timp in calatoria noastra.

Viziunea Bridgestone privind mobilitatea durabila sprijina angajamentul Bridgestone E8, care consta in 8 valori asemanatoare cu cele ale Bridgestone, care incep cu litera “E” (Energie, Ecologie, Eficienta, Extindere, Economie, Emotie, Usurinta si Abilitare), pentru a realiza o societate durabila.

(via »)

profil anvelope bridgestone ecopia ep150

Lasa un comentariu