Skip to content Skip to footer

Bridgestone dezvolta anvelope hiper-eficiente pentru Mercedes-Benz VISION EQXX

Bridgestone a fost selectat de Mercedes-Benz AG ca partener de dezvoltare pentru anvelope pentru programul sau de tehnologie, Mercedes-Benz VISION EQXX. Vehiculul electric futurist (EV) este raspunsul producatorului auto pentru a face vehiculele electrice mai eficiente si pentru a creste autonomia electrica la un nou nivel. Inginerii Bridgestone au colaborat cu Mercedes-Benz pentru a crea anvelope personalizate care au contribuit la cresterea eficientei vehiculului si, astfel, la o raza de rulare de 1.000 km in lumea reala – de la Sindelfingen, Germania pana la Cassis, Franta – cu o singura incarcare.

Rezistenta ultra-scazuta la rulare si design optimizat pentru un EV care ofera o gama incredibila in lumea reala

Bridgestone a proiectat anvelope Turanza Eco la comanda care combina tehnologia ENLITEN brevetata si usoara pentru a reduce rezistenta la rulare si greutatea anvelopelor cu pana la 20%, impreuna cu tehnologia sa logica conceputa pentru a imbunatati autonomia bateriei prin intermediul unui diametru mare a anvelopei pentru a reduce rezistenta la rulare si o latime ingusta a anvelopei pentru a reduce rezistenta aerodinamica.

In colaborare cu departamentul de aerodinamica al Mercedes-Benz, anvelopa vine, de asemenea, cu pereti laterali optimizati si un design al zonei talonului care se potriveste cu capacele montate pe rotile de magneziu forjate de 20 de inci, imbunatatind considerabil aerodinamica anvelopei.

Dezvoltarea anvelopelor virtuale

Anvelopele au fost dezvoltate folosind capabilitatile virtuale de modelare si simulare a anvelopelor Bridgestone, care permit crearea si testarea unei versiuni digitale a unei anvelope in curs de dezvoltare. Utilizarea acestei tehnologii inseamna ca timpul de dezvoltare a fost redus considerabil.

Bridgestone a folosit mediul virtual pentru o mare parte a procesului de dezvoltare, permitand predictia asupra modului in care ar functiona anvelopa in diferite conditii inainte de a o construi fizic. Flexibilitatea sporita oferita de dezvoltarea anvelopelor virtuale ii permite Bridgestone sa testeze mult mai multe variante ale unei anumite anvelope, datorita vitezei la care poate avea loc modificarea digitala a anvelopei si testarea imediata a acestuia. In plus, aceasta dezvoltare virtuala a anvelopelor ofera multiple beneficii de mediu, deoarece atat utilizarea resurselor naturale, cat si emisiile de evacuare sunt reduse, datorita unui numar mai mic de prototipuri care trebuie produse si testate.

O co-dezvoltare reusita

Colaborarea la acest proiect pregateste scena pentru viitorul anvelopelor pentru vehicule electrice si este sustinuta de o viziune impartasita de EV-ready intre companii.

Emilio Tiberio, COO & CTO la Bridgestone EMIA, a declarat: „Ca parte a angajamentului nostru de a contribui la modelarea unui viitor durabil al mobilitatii, Bridgestone este mandru ca a dezvoltat impreuna cu partenerul sau pe termen lung anvelopele potrivite pentru un proiect la fel de inovator precum acest. Mercedes-Benz VISION EQXX este un proiect care este total aliniat cu propriile noastre ambitii si tinte de EV, mai ales ca investim pentru a face mobilitatea electrica mai eficienta si mai accesibila printr-o abordare complet integrata. Aceasta include anvelopele premium si tehnologiile de pionierat pentru anvelope capabile sa faca fata celor mai mari provocari ale vehiculelor electrice. Acest lucru este valabil mai ales pentru ca investim masiv in dezvoltarea anvelopelor pentru vehicule electrice – in prezent alocate peste 30% din resursele noastre de cercetare si dezvoltare – si ne imbunatatim tehnologiile in 2022.”

Acest proiect se aliniaza cu angajamentul Bridgestone E8, care serveste drept axa pentru a conduce managementul, castigand in acelasi timp increderea generatiilor viitoare. Angajamentul Bridgestone E8 consta din 8 valori asemanatoare Bridgestone, care incep cu litera „E” (Energie, Ecologie, Eficienta, Extensie, Economie, Emotie, Usurinta si Imputernicire) pe care Bridgestone se va angaja sa le creeze impreuna cu angajatii, societatea, partenerii si clientii sa realizeze o societate durabila. Acest proiect se aliniaza cu „Energie: Angajat in realizarea unei societati cu mobilitate neutra din carbon”, „Ecologie: Angajat sa promoveze tehnologii si solutii sustenabile pentru anvelope care pastreaza mediul pentru generatiile viitoare” si „Eficienta: Angajat sa maximizeze productivitatea prin promovarea mobilitate”.

Der VISION EQXX zeigt, wie sich Mercedes-Benz die Zukunft des Elektroautos vorstellt. Das Auto hat eine Reichweite von mehr als 1.000 Kilometern und einen Energieverbrauch von weniger als 10 kWh pro 100 Kilometer. Der VISION EQXX steht für neue Maßstäbe hinsichtlich Energieeffizienz und Reichweite im realen Straßenverkehr sowie für die revolutionäre Entwicklung von Elektroautos. // The VISION EQXX is how Mercedes-Benz imagines the future of electric cars. The car has a range of more than 1,000 kilometres with an outstanding energy consumption of less than 10 kWh per 100 kilometres. The VISION EQXX stands for major new advances: it sets new standards in terms of energy efficiency and range in real-life traffic, and revolutionises the development of electric cars.

(via »)

Lasa un comentariu