Skip to content Skip to footer

Noua anvelopa de curse Semi-Slick Potenza de la Bridgestone pentru entuziastii zilei pe pista

Bridgestone, lider global in anvelope si solutii de mobilitate durabila, a anuntat lansarea noii anvelope semi-alunecare Bridgestone Potenza Race. Anvelopa ofera timpi pe tura care depasesc toate anvelopele principale concurente, impreuna cu cea mai buna performanta de franare pe conditii uscate. Omologat pentru drumurile publice, dar cu performanta concentrata pe zilele de circuit, Potenza Race ofera, de asemenea, o longevitate remarcabila, ajutand soferii sa se bucure de mai mult timp pe pista.

Cursa Potenza este cea mai recenta adaugare la gama emblematica de anvelope Potenza de la Bridgestone – ea insasi nascuta din asocierea indelungata a Bridgestone cu cursele de Formula 1 – dand putere pasionatilor de sporturi cu motor sa pastreze controlul vitezei. Beneficiind de aceasta mostenire si de expertiza dobandita in timpul dezvoltarii echipamentelor Potenza Race OE pentru Lamborghini Huracán STO de inalta performanta si SEAT Leon Cupra hatchback cald, impreuna cu supercarul Huracán STO Tecnica lansat recent, Potenza Race este primul dedicat Bridgestone. anvelopa de schimb pentru zilele de pista.

Proiectat pentru zilele de pista si utilizarea circuitului

Bazandu-se pe vasta experienta a Bridgestone in anvelopele de inalta performanta, noul Potenza Race completeaza gama de anvelope de performanta ultra-inalta a Bridgestone, oferind o anvelopa axata pe pista, ideala pentru pasionatii de conducere.

Conform testelor efectuate de TÜV SÜD independent, cursa Bridgestone Potenza inregistreaza cei mai buni timpi pe tura in fata principalilor sai concurenti pe pista. Anvelopa Bridgestone Potenza Race ofera, de asemenea, cea mai scurta distanta de franare pe o suprafata uscata, invingand din nou anvelopele principalelor concurenti.

Anvelopa Bridgestone Potenza Race a fost, de asemenea, proiectata pentru a oferi o longevitate remarcabila. Toate acestea il fac o alegere excelenta pentru soferii dispusi sa faca performanta si sa-si depaseasca limitele pe pista.

Performanta ridicata, asigurata de modelul benzii de rulare, constructia si compusul

Performanta avansata a Bridgestone Potenza Race este asigurata de o colectie de noi tehnologii in modelul benzii de rulare, constructia si compusul sau.

Designul benzii de rulare aplica un model asimetric, cu diferentiere intre exteriorul si interiorul anvelopei pentru a maximiza puterea in viraje si potentialul de franare, garantand in acelasi timp o utilizare adecvata pe drumurile ude.

Unghiurile asimetrice ale peretelui anvelopei Potenza Race maresc si mai mult rigiditatea laterala si reduc deformarea blocului, iar un model special al benzii de rulare din spate cu o nervura marita a umarului ofera performanta maxima la uscat, cu franare si rigiditate optimizata a blocului.

Pentru a-si atinge performantele remarcabile pe pista, Potenza Race incorporeaza, de asemenea, o forma de profil sportiv, ajutand la cresterea zonei de contact si la maximizarea potentialului de franare. O zona de contact optimizata ajuta la imbunatatirea senzatiei de directie si a controlabilitatii, sporind increderea soferului.

Bridgestone Potenza Race beneficiaza si de un nou compus, cu amestecare inovatoare pentru a imbunatati controlul reactiilor chimice, echilibrand mecanismul de intarire si rezistenta la rulare. Rezultatul este o formula optimizata pentru performanta imbunatatita la uscat, cu rigiditate ridicata, care sporeste virajele uscate si stabilitatea in linie dreapta.

„Completand gama pentru iubitorii de piese”

Noua cursa Potenza a fost dezvoltata folosind tehnologia revolutionara de dezvoltare virtuala a anvelopelor Bridgestone. Acest lucru permite crearea si testarea unei versiuni digitale a unei anvelope in curs de dezvoltare, ajutand Bridgestone sa prezica cum va functiona o anvelopa in diferite conditii inainte de a construi prototipuri fizic. Ca rezultat, Bridgestone poate testa mult mai multe variante intr-o lume virtuala, ceea ce reduce timpul de dezvoltare a anvelopelor cu pana la 50% si ofera o serie de beneficii pentru mediu, inclusiv o reducere a consumului de materii prime, datorita necesitatii mai putine anvelope prototip si teste.

Emilio Tiberio, COO & CTO al Bridgestone EMIA, a comentat aceasta lansare: „Cursa Potenza adauga o dimensiune suplimentara gamei noastre iconice Potenza. Potenza Sport existenta a fost un succes incredibil de la lansare, iar acum Cursa Potenza duce lucrurile cu un pas mai departe, oferind performante de neegalat pasionatilor zilei de cursa. Multi au vazut si au experimentat deja ce pot face echipamentele originale Potenza Race pe Lamborghini Huracán STO si Seat Leon Cupra – suntem incantati sa le aducem pe piata de inlocuire pentru mai multi soferi.”

Dezvoltat si fabricat in Europa, noul Potenza Race de la Bridgestone va fi disponibil in 13 dimensiuni populare intre 17 si 20 de inci din iunie 2022, sprijinind hatchback-urile si masinile sport cele mai frecvent intalnite in zilele de circuit.

Acest proiect se aliniaza cu angajamentul Bridgestone E8, care serveste drept axa pentru a conduce managementul, castigand in acelasi timp increderea generatiilor viitoare. Angajamentul Bridgestone E8 consta din opt valori asemanatoare Bridgestone, care incep cu litera „E” (Energie, Ecologie, Eficienta, Extensie, Economie, Emotie, Usurinta si Imputernicire) pe care Bridgestone se va angaja sa le creeze impreuna cu angajatii, societatea, partenerii si clientii sa realizeze o societate durabila. Acest proiect se aliniaza cu „Emotia: angajamentul de a inspira entuziasm si de a raspandi bucurie in lumea mobilitatii”.

(via »)

Lasa un comentariu