Skip to content Skip to footer

Michelin creeaza anvelope la comanda pentru Mercedes-AMG One

Pentru a imbunatati performanta One hypercar de la Mercedes-AMG, Michelin a fost ales sa proiecteze o anvelopa personalizata pentru sosea, care a dus la productia Pilot Sport Cup 2 R MO1.

Anvelopa a fost dezvoltata in stransa colaborare cu Mercedes-AMG pentru a se asigura ca a completat nivelurile de performanta ale vehiculului atat pe sosea, cat si pe pista. O anvelopa slick a fost, de asemenea, proiectata numai pentru utilizarea pe pista.

„Michelin si AMG au inceput colaborarea foarte devreme la acest proiect”, a explicat Bertrand Fraenkel, manager de dezvoltare a anvelopelor Supersport OEM la Michelin. „Cele doua echipe au lucrat impreuna pe tot parcursul programului. Aceste discutii i-au permis lui Michelin sa proiecteze o anvelopa specifica, extrem de performanta, care sa permita exploatarea potentialului acestui vehicul exceptional.”

Pilot Sport Cup 2 R MO1 ofera un nivel foarte ridicat de aderenta si rezistenta la uzura datorita unei selectii speciale de compusi de cauciuc care provin din activitatile de sport cu motor. Compusul – atunci cand este cuplat cu o zona specifica de talon dezvoltata pentru AMG ONE – ofera niveluri excelente de aderenta, stabilitate la viteze mari, viraje mai rapide si tractiune si echilibru la iesirea din viraje.

Anvelopa are, de asemenea, o serie de alte tehnologii dezvoltate de Michelin, inclusiv o centura hibrida din aramida si nailon pentru actiuni precise de directie. In plus, un umar extern intarit cu un cauciuc special este foarte rezistent la abraziune pentru rezistenta atunci cand este utilizat pe pista. In plus, producatorul de anvelope a folosit tehnologia sa bi-compusa pe umarul exterior al anvelopei pentru a oferi o aderenta maxima in colturile stranse si un elastomer mai rigid in interior pentru a imbunatati si mai mult precizia directiei.

„In multe privinte, Mercedes-AMG One este un vehicul extrem de extrem, cu multe tehnologii imprumutate de la sporturile cu motor de top”, a comentat Dirk Heldmann, seful departamentului de dezvoltare a anvelopelor la Mercedes-AMG. „Asadar, a fost clar inca de la inceputul dezvoltarii ca trebuie sa aiba si performanta maxima pentru anvelopele omologate. De aceea am ales in mod deliberat Michelin Pilot Sport Cup 2 R. Aceasta anvelopa combina un nivel de aderenta alunecos cu o manevrabilitate precisa si un design unic. Peretele lateral prezinta silueta Mercedes-AMG One si, desigur, poarta si marcajul MO1 – ratingul nostru pentru o anvelopa facuta la comanda pentru vehiculul AMG respectiv.”

Noua anvelopa va fi montata pe toate cele 275 de vehicule si va fi produsa in Clermont-Ferrand, Franta. Acesta va fi disponibil in doua dimensiuni pentru Mercedes-AMG One: 285/35 ZR19 (103Y) XL si 335/30 ZR20 (108Y) XL. Anvelopa Michelin Pilot Sport slick va fi disponibila in 285/35 ZR19 pentru fata si 335/30 ZR20 pentru spate.

(via »)

Lasa un comentariu