Skip to content Skip to footer

Maserati GT2 ajunge pe circuit pentru testele inaugurale

Masina de curse GT2 de inalta performanta de la Maserati si-a facut debutul pe circuit pe Autodromo Varano de’ Melegari, in Italia, in timp ce constructorul incepe testarea modelului inainte de prezentarea oficiala in Belgia, cu ocazia celor 24 de ore de la Spa, in iunie 2023.

In urma anuntului ca Maserati va participa in Campionatul Mondial ABB FIA Formula E din 2023, OEM a dezvaluit, de asemenea, ca va concura si in seria europeana GT2.

Proiectat si dezvoltat de echipa de ingineri Maserati si de Centro Stile Maserati, Maserati GT2 utilizeaza acelasi sistem de propulsie V6 Nettuno de 463 kW/630 CP de la Maserati MC20 si beneficiaza de noua tehnologie patentata Maserati Twin Combustion (MTC) a constructorului OEM, bazata pe motoarele de Formula 1. Motorul este cuplat la o cutie de viteze de curse secventiala cu 6 trepte, controlata cu ajutorul padelelor de pe volan.

Pentru sasiu, a fost utilizat un design monocoque central extrem de usor din fibra de carbon, in combinatie cu o caroserie complet compozita, pentru a oferi un raport excelent intre putere si greutate. Mai multe elemente aerodinamice au fost exploatate la limita pentru a spori sarcina verticala a vehiculului, asigurand in acelasi timp cea mai buna coeficienta de rezistenta la inaintare. Partea inferioara a GT2 a fost, de asemenea, reproiectata pentru a functiona in combinatie cu splitterul frontal si aripa spate reglabila. Toata caroseria este cu eliberare rapida, permitand accesul eficient la componente.

Manevrarea masinii de curse monopost este facilitata de servodirectia complet electrica, in timp ce toata suspensia a fost proiectata cu ajutorul unor piese specifice pentru curse, inclusiv amortizoarele reglabile si barele antiruliu reglabile atat in fata, cat si in spate.

La interior, un tablou de bord din fibra de carbon este prevazut cu un afisaj integrat de 10 inci pentru a oferi un cockpit intuitiv.

“Primele zile sunt intotdeauna unice, cu atat mai mult pentru mine cu cat am avut norocul de a aduce Maserati la succes in Campionatul Mondial GT1, unde am castigat patru titluri”, a comentat Andrea Bertolini, pilot de teste Maserati. “Acum suntem pe cale sa ne intoarcem pe pista cu o alta masina minunata.

“Am facut o multime de teste si primele reactii sunt pozitive. Ne-am concentrat pe dezvoltarea unui produs care nu numai ca se ridica la nivelul concurentilor, dar este si o masina ideala pentru domnii nostri piloti in ceea ce priveste manevrabilitatea, confortul si performanta. Ne dorim ca acestia sa experimenteze o senzatie unica in aceasta masina.

“In ultimele cateva luni, am lucrat intensiv in simulator, gratie angajamentului unei echipe fantastice. Ne asteapta o serie intensa de zile de teste, pentru a fi pregatiti sa revenim pe circuit.”

(via »)

Lasa un comentariu