Skip to content Skip to footer

Goodyear va furniza 26 de masini la deschiderea sezonului European Le Mans Series

Goodyear va furniza 26 de mașini la deschiderea sezonului European Le Mans Series

Oferta exclusiva Goodyear din categoria LMP2 incepe la runda de deschidere din acest weekend a seriei europene Le Mans (ELMS), unde doua din cele trei clase vor folosi exclusiv anvelope Goodyear intr-un domeniu extrem de competitiv.

Cele 4 Ore din Barcelona deschid campania europeana din acest an a seriei Le Mans Series, inainte de cursele de anduranta ulterioare la Red Bull Ring (Austria), Le Castellet (Franta), Monza (Italia), Spa-Francorchamps (Belgia) si Portimao (Portugalia) ). O lista plina de intrari cu echipe si piloti de clasa mondiala va crea cu siguranta un spectacol captivant pe ecranele televizoarelor din Europa si din lume.

Anul trecut, Goodyear a furnizat anvelope pentru fiecare masina din LMGTE si mai multe echipe LMP2. Anul acesta, Goodyear este furnizorul exclusiv pentru ambele categorii, precum si clasa LMP2 in Campionatul Mondial de Rezistenta FIA (WEC) si 24 de ore din Le Mans. In ELMS, LMP2 este clasa de top care lupta pentru victoria generala – si cu 16 masini reprezentand 13 echipe in acest weekend, batalia va fi cu siguranta una luptata.

La Barcelona, ​​echipele LMP2 vor avea acces la compusii slabi Goodyear A (moale) si C (mediu-plus), precum si anvelope intermediare si umede in caz de precipitatii. Incepand cu a doua runda, anvelopa C-spec va fi utilizata pentru a asigura paritatea intre ELMS si WEC, ceea ce devine crucial pentru mai multe echipe ELMS care participa, de asemenea, la 24 de ore de la Le Mans.

Mike McGregor, managerul programului de rezistenta al Goodyear, explica: „Ne putem astepta ca Barcelona sa prezinte unele dintre cele mai rapide ritmuri LMP2 ale sezonului, deoarece echipele isi pot folosi setarile cu forta de forta ridicata si anvelopa A-spec aici. Incepand cu runda a doua si in fiecare cursa WEC, echipele vor purta kitul aerodinamic in stil Le Mans, care reduce viteza de virare, dar ajuta la ritmul liniar. Cursele de la Le Castellet si Monza vor fi, prin urmare, extrem de distractive, din cauza virajelor rapide si a drepturilor lungi. In acest sfarsit de saptamana, la Barcelona, ​​forta suplimentara va creste viteza de virare, motiv pentru care anvelopa mai moale A spec va fi o alegere populara. ”

Anvelope noi in LMGTE

Clasa LMGTE extrem de competitiva are supercar-uri pregatite pentru curse de la marci prestigioase precum Porsche, Ferrari si Aston Martin si o lista de intrari pe masura. Toate cele noua masini vor beneficia de o gama noua de anvelope Goodyear, inclusiv doua specificatii slick, una intermediara si una complet umeda.

McGregor adauga: „Nivelul clasei LMGTE se imbunatateste in fiecare an. Am adus o gama complet noua pentru 2021, oferind fiecarei echipe anvelope slabe A (moale) si B (medie). Compusul mai moale A este conceput pentru a fi potrivit pentru fiecare pista din calendar in conditii mai reci. Anvelopele intermediare si ude sunt, de asemenea, noi, cu modele, constructii si compusi noi. ”

Cu noua masini in LMGTE, 16 in LMP2 si masina speciala LMP2 adaptata pentru echipa de soferi cu dizabilitati a Asociatiei SRT41, Goodyear are o mare varietate de echipe partenere in acest an. O operatiune de aceasta scara necesita o prezenta mai mare pe pista, dupa cum explica McGregor:

„Am adus mult mai multe camioane, mult mai mult personal si, desigur, mult mai multe anvelope la Barcelona decat cursele ELMS de anul trecut. Avem 14 ingineri care lucreaza in pitlane, deci unul pentru fiecare doua masini. Prin urmare, nivelul general de asistenta a crescut alaturi de dimensiunea operatiunii. Nivelul de concurenta continua sa creasca in ELMS, care este prezentat in gama de soferi in LMP2 si LMGTE. Suntem incantati de sezonul urmator si de a lucra cu unele dintre cele mai bune echipe de curse de anduranta din Europa. ”

Lista de intrari include echipe prototipe de frunte, cum ar fi Panis Racing, IDEC Sport, G-Drive Racing, DragonSpeed ​​si campionii actuali United Autosports, pentru a numi doar cateva. Fostul pilot de Formula 1 Robert Kubica se numara printre pilotii de stea, care concureaza cu Team WRT. In LMGTE, AF Corse, TF Sport, JMW Motorsport si Proton Competition se numara printre echipele concurente, cu vedetele GT Gianmaria Bruni, Miguel Molina si Richard Lietz pe lista de distributie.

Goodyear va furniza 26 de mașini la deschiderea sezonului European Le Mans Series
Goodyear va furniza 26 de mașini la deschiderea sezonului European Le Mans Series

 

(via »)

Lasa un comentariu

0/5