Skip to content Skip to footer

Informatii interesante despre anvelope pe care poate nu le stiti

Este posibil ca multi oameni sa cunoasca deja elementele de baza despre picioarele de cauciuc ale vehiculelor lor. Aceste notiuni de baza includ faptul ca exista o gama larga de producatori de anvelope de la care se pot cumpara, diferitele modele de modele de anvelope, faptul ca acestea sunt umplute cu aer care se va scurge incet prin peretele lateral/valva si ca se uzeaza treptat in timp. Exista mult mai multe fapte interesante despre anvelope pe care poate nu le stii, iar acest articol de blog va discuta o serie dintre ele, asa ca s-ar putea sa inveti ceva nou de pe blogul de astazi.

1. Anvelopele sunt albe in mod natural

Culoarea naturala a anvelopelor este alba, cauciucul este de fapt de culoare alba, iar primele anvelope care au fost proiectate au fost initial albe. Acest lucru s-a schimbat atunci cand un compus numit negru de fum a fost introdus in cauciuc in timpul procesului de fabricatie. Acest compus ajuta la cresterea rezistentei la tractiune si a durabilitatii anvelopelor asa cum le cunoastem noi.

2. Cantitatea de anvelope fabricate pe zi

In fiecare zi sunt fabricate aproximativ 6,8 milioane de anvelope, iar sute de milioane de anvelope sunt fabricate in fiecare an de o gama larga de producatori de anvelope din intreaga lume.

3. Anvelopele pot fi reciclate in diferite produse/materiale

Anvelopele pot fi reciclate in peste 110 produse, ceea ce reprezinta o initiativa fantastica, deoarece astfel se diminueaza cantitatea de resturi de cauciuc care ajunge la gropile de gunoi. Printre utilizarile obisnuite ale anvelopelor reciclate se numara drumurile, gazonul artificial si covorasele pentru locurile de joaca. Procesul de reciclare consta in indepartarea eventualelor rame de otel, urmata de maruntirea anvelopelor vechi in bucati mici de firimituri de cauciuc.

4. Anvelopele au data la care au fost produse pe peretele lateral

Aceasta se numeste cod punct – un numar din patru cifre, primele doua indicand saptamana din anul in care au fost fabricate, iar ultimele doua specificand anul. Aceste elemente sunt importante de cautat mai ales daca doriti sa cumparati anvelope la mana a doua sau daca aveti in vedere achizitionarea unei masini de la un vanzator privat.

5. Grupul LEGO este cel mai mare producator de anvelope din lume

In 1962, LEGO si-a introdus anvelopele cu un set de kituri care a crescut in popularitate. LEGO a continuat apoi sa produca 318 milioane de mini anvelope de cauciuc in 2011, ceea ce i-a facut cel mai mare producator de anvelope din lume.

6. Mickey Thompson si-a creat propriile anvelope pentru a incerca sa doboare recordul de viteza pe uscat

Cu ajutorul lui Gene Mcmannis, Mickey Thompson a vrut sa proiecteze un stil care sa fie capabil sa se deplaseze cu 500 de mile pe ora. Nu exista nimic pe piata care sa poata face fata acestor viteze, iar in 1960, propriile sale anvelope l-au ajutat sa atinga un record mondial de viteza pe uscat de 406,6 mph.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre anvelope sau daca aveti intrebari legate de anvelope, atunci accesati pagina noastra de intrebari frecvente.

(via »)

Lasa un comentariu