Skip to content Skip to footer

Hexpol TPE se alatura proiectului de masini neutre din punct de vedere climatic

Polstar 0 isi propune sa creeze „prima” masina cu emisii zero din lume pana in 2030

Malmo, Suedia – Hexpol TPE s-a alaturat proiectului ambitios Polestar 0, care isi propune sa creeze prima „masina cu adevarat neutra din punct de vedere climatic pana in 2030 fara compensare”.

Producatorul suedez de masini electrice Polestar a facut echipa cu un numar de furnizori, inclusiv compusul de elastomeri termoplastici Hexpol TPE, pentru a-si accelera activitatea de sustenabilitate la crearea masinii.

Proiectul va lucra pentru a identifica si elimina toate emisiile de gaze cu efect de sera de la extractia materiilor prime pana la momentul livrarii masinii catre client, precum si la manipularea la sfarsitul vietii, a declarat Hexpol TPE intr-o declaratie din 14 septembrie.

Acordul de parteneriat este cu sediul Hexpol TPE din Amal, Suedia.

Compania a spus ca va sprijini proiectul cu cunostintele si capacitatile sale in elastomer termoplastic (TPE) si compusi polimerici moi.

In plus, va ajuta proiectul prin efectuarea de cercetari privind posibilitatile de avansare cu continut bio si reciclat.

Sfera de aplicare a proiectului va implica, de asemenea, cartografierea lantului de aprovizionare pentru a identifica toate sursele radacina de emisii si investigarea sistemelor logistice cu emisii zero de CO2.

„Un proiect cu aceasta ambitie necesita parteneri de varf in industriile lor”, a spus Hans Pehrson, liderul proiectului Polestar 0.

„De aceea, astept cu nerabdare ca Hexpol TPE sa devina o parte cruciala a echipei noastre”, a adaugat el.

(via »)

Lasa un comentariu