Skip to content Skip to footer

Bridgestone va comercializa cauciucul guayule pana in 2030

Un producator de anvelope investeste 40 de milioane de euro pentru a extinde zona de plantatii in sud-vestul SUA

Nashville, Tennessee – Bridgestone Americas investeste 42 de milioane de dolari (42 de milioane de euro) in stabilirea de operatiuni comerciale pentru utilizarea arbustului de desert guayule ca sursa durabila de cauciuc natural.

Compania, care a investit pana acum peste 100 de milioane de dolari in cercetarea guayule, colaboreaza si colaboreaza cu fermierii americani locali si triburile native americane pentru a-si creste capacitatea de plantare cu pana la 25.000 de acri suplimentari in „desertul afectat de seceta din sud-vestul Americii”.

Investitii si extinderi suplimentare sunt planificate spre 2030, deoarece Bridgestone vizeaza productia comerciala de NR derivat din guayule pana la sfarsitul deceniului, se arata intr-un comunicat al companiei din 29 aug.

„Suntem extrem de optimisti cu privire la potentialul guayule ca sursa interna de materiale critice din punct de vedere strategic, cum ar fi cauciucul, latexul hipoalergenic, adezivii pentru materiale de constructie si combustibilul regenerabil”, a declarat Nizar Trigui, CTO si presedintele grupului, solutii de afaceri.

„Cu guayule, putem reduce impactul asupra mediului care vine cu sursele de peste mari”, a adaugat el.

Utilizarea guayule va realiza, de asemenea, un sistem agricol durabil pentru partile din SUA care se confrunta cu conditii climatice persistente si inrautatite, a adaugat Trigui.

Guayule este un arbust lemnos tolerant la caldura, care prospera in deserturi, in special in desertul sud-vest al Americii.

Arbustul poate fi cultivat cu echipamente existente pentru culturile pe rand, economisind costuri pentru fermieri si necesita mai putin de jumatate din apa pentru a creste ca culturile existente, cum ar fi bumbacul si lucerna.

Bridgestone si-a lansat initiativa de cercetare in guayule in 2012, cand a inaugurat un centru de procesare si cercetare din Mesa, Arizona.

Astazi, compania opereaza centrul de cercetare din Mesa si o ferma de guayule de 281 de acri in Eloy, Arizona.

Guayule face parte din planul Bridgestone de a atinge neutralitatea carbonului si de a produce anvelope din materiale 100% regenerabile pana in 2050.

(via »)

Lasa un comentariu