Skip to content Skip to footer

Cel mai rapid si mai puternic supercomputer din lume permite Falken sa dezvolte anvelope de durata mai lunga pentru mobilitate viitoare

Compania mama a Falken, Sumitomo Rubber Industries, Ltd. (SRI) a devenit unul dintre primii utilizatori din sectorul industrial care au acces cel mai puternic computer din lume, noul supercomputer Fugaku „exascale”. SRI foloseste acest computer de inalta performanta pentru a-si extinde capacitatile de simulare a materialelor la cel mai mic nivel de particule, ceea ce sprijina dezvoltarea anvelopelor de vehicule de lunga durata necesare pentru mobilitatea viitoare.

Inginerii de anvelope SRI si Falken au folosit anterior K-supercomputerul japonez pentru a lansa procesul de proiectare 4D NANO care a condus la o schimbare pasiva a performantei gamei de anvelope Falken, rezultand o lista din ce in ce mai mare de distinctii si echipamente OE. Puternicul supercomputer Fugaku – care are de pana la 100 de ori performanta aplicatiei predecesorului sau si este capabil sa efectueze aproximativ 442 de miliarde de calcule pe secunda – va aduce progrese suplimentare. Acesta va sprijini progresul chimic necesar pentru „anvelopele inteligente” eficiente si durabile de generatia urmatoare, dezvoltate ca raspuns la cerintele in schimbare de care vehiculele conectate, autonome si electrificate trebuie sa contribuie la societatea de mobilitate a viitorului.

O aplicatie cheie a Fugaku va fi avansarea tehnologiei de sustinere a performantei (PST). PST previne scaderea performantei anvelopelor care apare in timp din cauza uzurii, permitand astfel anvelopelor sa mentina performante la fel de noi pentru mai mult timp. Una dintre provocarile majore in dezvoltarea acestei tehnologii este aceea ca necesita o intelegere precisa a modificarilor chimice care apar in cauciuc la nivel molecular in timpul utilizarii anvelopelor, astfel incat aceste schimbari chimice sa poata fi apoi controlate. Cu supercomputerul Fugaku, SRI si Falken lucreaza pentru a avansa in continuare tehnologia de simulare a materialelor din cauciuc pentru a simula cu acuratete nu numai comportamentul molecular, ci si schimbarile chimice efective.

„Pe masura ce privim spre viitorul apropiat, rolul anvelopelor se va schimba. Cu mai multa autonomie si conectivitate, anvelopele vor fi mai inteligente, raspunzand la scenarii, schimband conditiile cu mai putina intrare de la sofer ”, spune dr. Bernd Löwenhaupt, director general, Sumitomo Rubber Europe. „De asemenea, vor trebui sa performeze pe o durata mai lunga de viata. Fugaku ne ofera un instrument crucial pentru a livra aceste atribute si a continua sa fim lider in tehnologia avansata a cauciucului. ”

Accesul la supercomputer si la cele 158.976 de unitati centrale de procesare (CPU) a fost, pana in prezent, rezervat cercetarii stiintifice, inclusiv examinarea efectului mastilor asupra raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2. Din martie 2021, SRI va fi unul dintre primii utilizatori corporativi ai masinii, care poarta numele Muntelui Fuji. Performantele sale depasesc performanta combinata a urmatoarelor patru supercalculatoare din top 500.

Cel mai rapid si mai puternic supercomputer din lume permite Falken sa dezvolte anvelope de durata mai lunga pentru mobilitate viitoare

(via »)

Lasa un comentariu

0/5