Skip to content Skip to footer

Anvelope Continental cu tehnologie ContiRe.Tex disponibile in toata Europa

Anvelopele Continental dotate cu tehnologia ContiRe.Tex sunt acum disponibile pentru toti dealerii din Europa si vor fi disponibile pe scara larga in Marea Britanie pana la sfarsitul anului. Tehnologia este in productie de serie din aprilie 2022 si poate inlocui complet utilizarea poliesterului conventional in carcasa anvelopei.

Conti a dezvaluit pentru prima data tehnologia ContiRe.Tex special dezvoltata in septembrie 2021. Firele de poliester din ContiRe.Tex sunt obtinute din sticle PET uzate fara pasi chimici intermediari sau alte procese de reciclare, facandu-l considerabil mai eficient decat alte metode de procesare. Sticle PET in fire de poliester de inalta performanta. Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fara un ciclu inchis de reciclare. Un set de anvelope standard pentru autoturisme utilizeaza materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate. Anvelopele cu tehnologie ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral.

Fiind primul producator de anvelope care a lansat productia de volum de fire de poliester reciclate obtinute din sticle de plastic PET in anvelopele PCR, Continental isi propune sa foloseasca numai materiale durabile in productia de anvelope pana cel tarziu in 2050.

In prezent, tehnologia este oferita in trei modele, in cinci dimensiuni fiecare: PremiumContact 6, EcoContact 6 si AllSeasonContact all-season.

ContiRe.Tex a fost recent selectionat pentru Premiile Internationale pentru Inovatie si Excelenta Tire Technology, care au avut loc la Tire Technology Expo din Hanovra luna trecuta. Continental a castigat ravnitul premiu Producator de anvelope al anului.

(via »)

Lasa un comentariu