Skip to content Skip to footer

Continental intensifica atenuarea schimbarilor climatice cu un program de actiune

Continental spune ca ofera clientilor sai oportunitatea de a atinge neutralitatea carbonului de-a lungul intregului lant valoric astazi cu Net|Zero|Now. Scopul programului este de a permite clientilor cu obiective de sustenabilitate sa neutralizeze „rucsacul de carbon” ramas in prezent din afacerea lor relevanta cu Continental, spune compania.

Abordarea Continental cu programul sau de actiune imediata Net|Zero|Now pentru atenuarea schimbarilor climatice se bazeaza pe recomandarile Panelului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice si se bazeaza pe principiul emisiilor negative si depaseste compensarea conventionala a emisiilor de carbon, spune compania. Aceasta inseamna ca nu sunt generate mai multe emisii pentru fiecare produs din lantul de aprovizionare decat sunt eliminate din nou din atmosfera, de exemplu prin reimpadurire. In general, este atins zero net si nu exista nicio povara suplimentara asupra climei.

Net|Zero|Now completeaza masurile de reducere implementate de companie pana in prezent si inovatiile durabile, cum ar fi anvelopa Conti GreenConcept, care sunt concepute pentru a atinge neutralitatea carbonului in conformitate cu acordul de la Paris privind clima.

Net|Zero|Now se concentreaza pe produsele si sistemele Continental utilizate in vehiculele fara emisii – de la masini electrice pana la autobuze si tramvaie alimentate cu hidrogen. Continental spune ca a generat vanzari de aproape 1 miliard de euro cu mobilitate fara emisii in ultimul an fiscal. Programul inseamna ca pentru aceste vehicule, mobilitatea cu emisii zero este deja posibila cand vine vorba de ponderea emisiilor de CO2 atribuibile Continental. Nu numai ca sunt fara emisii in timpul utilizarii lor, dar lantul valoric legat de Continental este, de asemenea, neutru din punct de vedere al carbonului. In plus, Net|Zero|Now este disponibil imediat pentru afacerile cu motor cu combustie si vehicule industriale, ajutand companiile sa atinga obiectivele din ce in ce mai ambitioase de neutralitate a emisiilor de carbon de pe piata, spune compania.

Continental spune ca ambitia sa de sustenabilitate cuprinde patru domenii de interes: neutralitatea carbonului de-a lungul intregului lant valoric al Continental, mobilitate si industrie fara emisii, o economie circulara si lanturi valorice responsabile. Continental isi propune sa-si implineasca ambitia pana in 2050 cel tarziu.

(via »)

Lasa un comentariu