Skip to content Skip to footer

Michelin achizitioneaza integral proiectul indonezian de cauciuc durabil

Michelin a devenit unicul proprietar al Royal Lestari Utama (RLU), un joint venture cu Barito Pacific Group. Producatorul de anvelope, care detinea anterior 49% din actiuni, a achizitionat inca 51%.

Proiectul RLU, care a fost lansat in 2015, isi propune sa creeze conditiile potrivite pentru productia de cauciuc natural durabil indonezian pe o suprafata larga de 70.000 ha in Sumatra, in provincia Jambi, si 18.000 ha in Borneo, in provincia Kalimantan de Est. . Aceste teritorii au suferit mari pagube si defrisari inainte ca Michelin si partenerul sau indonezian sa se implice.

Timp de aproape sase ani, dupa lucrari importante de pregatire, s-au plantat arbori de cauciuc pe mai mult de 23.000 ha, iar 39.000 ha s-au pastrat pentru dezvoltarea activitatilor agrosilvice si a agriculturii de subzistenta. Proiectul include si o dimensiune sociala, vizand in mod constant imbunatatirea nivelului de trai pentru 50.000 de locuitori, prin crearea a 4.000 de locuri de munca si formarea fermierilor pentru cresterea hevea si diversificarea culturilor.

Grupul Michelin a investit peste 1 miliard de euro (1,05 miliarde de dolari) in diversele sale afaceri din 2015 in Indonezia. Pentru Michelin, acest proiect este o oportunitate semnificativa pe termen lung de a contribui activ la ca sectorul cauciucului natural sa fie mai durabil.

(via »)

Lasa un comentariu