Skip to content Skip to footer

Conceptul Goodyear Oxygene – mobilitatea viitorului

Conceptul Goodyear, numit Oxygene, are o structura unica ce prezinta un muschi viu care creste in peretele lateral. Aceasta structura deschisa si designul inteligent al benzii de rulare a anvelopei absorb umiditatea si apa de pe suprafata drumului, permitand fotosinteza si, prin urmare, eliberand oxigen in aer.

„Avand in vedere ca mai mult de doua treimi din populatia lumii se estimeaza ca va trai in orase pana in 2050, cerintele privind retelele de transport in mediile urbane vor creste substantial”, a declarat Chris Delaney, presedintele Goodyear Europa, Orientul Mijlociu si Africa. „Infrastructura inteligent conceptual si transportul eco-friendly vor fi esentiale in abordarea celor mai presante provocari ale mobilitatii si dezvoltarii urbane.”

Inspirat de principiile economiei circulare, cu accent pe reducerea deseurilor de materiale, a emisiilor si a pierderilor de energie, conceptul Goodyear Oxygene este creat pentru a se integra perfect in viitoarele peisaje urbane, oferind mai multe solutii de performanta:

Curatarea aerului pe care il respiram: Oxigenul absoarbe umezeala de pe drum prin banda sa unica si inhaleaza CO2 din aer pentru a hrani muschiul din peretele sau lateral si a elibera oxigen prin fotosinteza. Intr-un oras asemanator ca dimensiune cu Parisul, cu aproximativ 2,5 milioane de vehicule, aceasta ar insemna generarea a aproape 3.000 de tone de oxigen si absorbtia a peste 4.000 de tone de dioxid de carbon pe an.

Reciclarea anvelopelor uzate: Oxygene are o constructie non-pneumatica care este imprimata 3D cu pulbere de cauciuc din anvelope reciclate. Structura usoara, care absoarbe socul ofera o solutie de lunga durata, fara perforare, menita sa prelungeasca durata de viata a anvelopei si sa minimizeze problemele de service, oferind mobilitate fara griji. Siguranta suplimentara este asigurata de structura deschisa a anvelopei, care imbunatateste aderenta pe teren umed, ajutand la absorbtia apei de pe banda de rulare.

Generarea propriei energie electrica: Oxygene recolteaza energia generata in timpul fotosintezei pentru a-si alimenta electronicele incorporate, inclusiv senzori la bord, o unitate de procesare a inteligentei artificiale si o banda luminoasa personalizabila in peretele lateral al anvelopei care schimba culorile, avertizand atat utilizatorii de drum, cat si pietonii cu privire la manevrele viitoare. , cum ar fi schimbarea benzii sau franarea.

Comunicarea la viteza luminii: Oxygene foloseste un sistem de comunicatii cu lumina vizibila, sau LiFi, pentru conectivitate mobila de mare capacitate la viteza luminii. LiFi permite anvelopei sa se conecteze la Internetul lucrurilor, permitand schimbul de date de la vehicul la vehicul (V2V) si de la vehicul la infrastructura (V2I), care este esential pentru sistemele inteligente de management al mobilitatii.

„La fel ca design-urile conceptuale pe care Goodyear le-a prezentat la Geneva in trecut, Oxygene este menit sa ne provoace gandirea si sa ajute la dezbaterea in jurul mobilitatii viitoare inteligente, sigure si durabile”, a spus Delaney. „Contribuind in acest mod la generarea de aer mai curat, anvelopa ar putea contribui la imbunatatirea calitatii vietii si a sanatatii locuitorilor orasului.”

Sursa: news.goodyear.eu

Lasa un comentariu

0.0/5