Skip to content Skip to footer

Un startup din Arizona a reinventat roata

Roti cu suspensie pneumatica pentru camioane miniere si incarcatoare frontale.

Global Air Cylinder Wheels (GACW), un startup din Arizona, a reinventat literalmente roata. Ei au dezvoltat un nou tip de roata care elimina nevoia de anvelope poluante din cauciuc.

Multe companii au incercat sa creeze noi solutii pentru anvelope, cum ar fi Tesla, posibil sa se indrepte catre anvelope fara aer pe Modelul 3, dar niciuna nu a reusit pana acum.

Asa-numita roata cu suspensie pneumatica (ASW) este creatia inventatorului in serie si inginer dinamic structural Dr. Zoltan Kemeny. ASW brevetat este o roata mecanica construita in mare parte din otel, cu suspensie pneumatica in roata prin cilindri. Este atat ecologic, cat si eficient din punct de vedere al costurilor. ASW este proiectat pentru a avea aceeasi durata de viata ca si vehiculul pe care este montat. Dupa aceea, spre deosebire de anvelopele din cauciuc, acesta poate fi reconditionat sau poate fi complet reciclat.

GACW se concentreaza in prezent pe piata miniera OTR de 30 de miliarde de dolari pe an. Anvelopele de cauciuc pentru minerit OTR sunt scumpe: de exemplu, o anvelopa tipica de 13.000 de lire poate costa pana la 75.000 USD pentru o durata de viata utila de numai 6 pana la 9 luni. „Aceasta este o cheltuiala mare pentru un produs care nu dureaza”, conform companiei. Pe de alta parte, ASW dureaza atata timp cat vehiculul in sine si, prin urmare, economiseste pana la 60% din costuri.

O alta caracteristica cheie a ASW este rezistenta la rulare mult redusa. Acest lucru va face motoarele cu ardere mai eficiente si va reduce emisiile de gaze. Pentru masinile electrice, precum Tesla, acest lucru ar insemna ca autonomia de rulare poate fi extinsa cu pana la 30% pe aceeasi baterie, ceea ce este semnificativ.

Anvelopele din cauciuc OTR reprezinta, de asemenea, un pericol urias pentru siguranta, exploziile fiind frecvente. Dar cu ASW, anvelopele supraincalzite si exploziile sunt de domeniul trecutului.

(via »)

Lasa un comentariu

0/5