Skip to content Skip to footer

Pirelli lanseaza Cinturato remodelat pentru Mini clasic

Pirelli lanseaza Cinturato remodelat pentru Mini clasic

O noua anvelopa Cinturato CN54 pentru clasicul Mini a fost lansata de Pirelli. CN54 a fost lansat ca parte a gamei Pirelli Collezione, o familie de anvelope special concepute pentru masinile clasice construite intre 1950 si 1980 care combina aspectul vintage cu tehnologia moderna.

Cinturato CN54 original a fost lansat pentru prima data in 1972 si a fost recreat de producatorul de anvelope intr-o dimensiune 145/70 R12 pentru a se potrivi tuturor versiunilor clasicului Mini. Anvelopa are un model al benzii de rulare si un perete lateral asemanator cu originalul, Pirelli aplicand, de asemenea, o serie de tehnologii moderne de anvelope pentru rezistenta la viitor a produsului.

Anvelopa reinventata beneficiaza de cele mai noi compusi Pirelli si, sustin designerii sai, ofera niveluri crescute de aderenta si caracteristici imbunatatite de mentinere a drumului pe timp umed. Acest lucru asigura ca anvelopa sa fie fiabila si sa respecte standardele de siguranta mult mai stricte de astazi.

In etapa de cercetare si dezvoltare a proiectului, inginerii s-au referit la materialele originale Cinturato CN54 si la proiectarea anvelopelor din arhivele Fundatiei Pirelli din Milano. Acestea au sustinut reproducerea detaliata a produsului, asigurand respectarea acelorasi parametri utilizati de proiectantii de vehicule originale, cum ar fi setarile de suspensie si sasiu ale clasicului Mini.

Cand Pirelli a lansat prima versiune a anvelopei Cinturato in 1964, producatorul a descris-o ca fiind o „anvelopa noua fabuloasa, cu propria centura de siguranta in interior”. Anvelopa a introdus structura radiala in industrie si a continuat sa fie echipata cu o serie de vehicule in deceniile urmatoare.

(sursa »)

Pirelli lanseaza Cinturato remodelat pentru Mini clasic

Lasa un comentariu

0/5