Skip to content Skip to footer

Mercedes foloseste polimeri pe baza de ulei de piroliza pentru modele noi

BASF produce materiale din ulei furnizat de reciclatorul de anvelope Pyrum

Compania de piroliza a anvelopelor reziduale Pyrum Innovations AG si gigantul german al chimiei BASF SE sunt cu un pas mai aproape de „inchiderea buclei de reciclare” intr-un parteneriat pentru furnizarea de materiale durabile majorului auto Mercedes-Benz AG.

Ca parte a colaborarii, BASF foloseste uleiul de piroliza de la Pyrum din anvelope reciclate in combinatie cu biometan din deseurile agricole pentru a produce noi materiale plastice pentru componentele auto, a declarat procesorul pentru anvelope la sfarsitul vietii (ELT), 24 aug.

Folosirea celor doua materii prime creeaza „un plastic complet nou, care are aceleasi proprietati ca noul plastic fabricat din materii prime fosile”, a adaugat Pyrum.

Plasticul este certificat conform asa-numitei „metode de echilibrare a masei”: O certificare independenta confirma utilizarea materialelor secundare intr-un produs.

Anul acesta, EQE si S-Class vor fi primele modele de productie care au manere arcuite ale usilor folosind plasticul.

„Regandim compozitia tuturor materialelor din vehiculele noastre”, a declarat Markus Schaefer, director de tehnologie Mercedes-Benz Group, intr-o declaratie separata.

„Previzam sa putem recicla chimic cateva sute de tone de anvelope vechi de la vehiculele Mercedes-Benz in fiecare an si sa folosim plasticul rezultat in noile noastre vehicule”, a adaugat el.

Comentand despre parteneriat, CEO-ul Pyrum, Pascal Klein, a spus ca utilizarea uleiului ca baza pentru fabricarea componentelor vehiculelor Mercedes-Benz a aratat „calitatea inalta a produsului”.

Pyrum si BASF colaboreaza din septembrie 2020, cand principalul german in chimie a devenit unul dintre cei mai mari investitori in reciclare.

La acea vreme, BASF a spus ca va prelua cea mai mare parte a uleiului de piroliza si il va procesa in noi produse chimice printr-o abordare a echilibrului de masa in cadrul proiectului sau ChemCycling.

BASF a declarat, de asemenea, ca anticipeaza sa creeze capacitati de productie de pana la 100.000 de tone de ulei de piroliza in urmatorii ani, impreuna cu parteneri suplimentari.

Cu sediul in Dillingen, Pyrum opereaza o fabrica de reciclare a anvelopelor uzate din mai 2020. Acolo, proceseaza pana la 10 kilotone pe an (ktpa) de anvelope scoase din uz pentru a produce ulei de piroliza si negru de fum recuperat.

In prezent, compania isi extinde site-ul de productie cu scopul de a dubla capacitatea de procesare la 20 ktpa de anvelope uzate.

In iulie, reciclatorul a infiintat o societate mixta pentru a construi si a opera o fabrica de piroliza a anvelopelor uzate in Bavaria, Germania.

JV, numita Revalit GmbH, va infiinta o unitate cu capacitatea de a procesa 20 ktpa de anvelope vechi in portul Straubing din 2024.

(via »)

Lasa un comentariu