Skip to content Skip to footer

Aspiratiile flotei ecologice sunt acum o prioritate mai mare decat siguranta si economiile de costuri

Sustenabilitatea si reducerea emisiilor de carbon sunt acum prioritatea numarul unu de afaceri pentru aproape jumatate din flotele comerciale din Regatul Unit (45%), potrivit unei noi cercetari realizate de specialistii in solutii de mobilitate Bridgestone si Webfleet Solutions.

Nevoia de decarbonizare a depasit atat transformarea digitala a proceselor flotei (citata de 42 la suta dintre factorii de decizie) cat si siguranta soferilor (37 la suta), cu acelasi numar prioritand reducerea costurilor.

Cu toate acestea, in ciuda angajamentului lor net zero, studiul intre 300 de factori de decizie privind flotele a dezvaluit ca cred ca vor trece mai mult de opt ani pana cand flotele lor vor fi complet neutre din punct de vedere al emisiilor de emisii de carbon – 7,5 ani pentru operatorii HGV si 8,7 ani pentru flotele de furgonete.

Patruzeci si trei la suta dintre operatorii HGV intentioneaza sa investeasca in vehicule cu combustibil alternativ in urmatoarele 12 luni, in timp ce 36% din flotele de furgonete intentioneaza sa introduca vehicule electrice (EV). Aproape doua din cinci flote (39 la suta) vor achizitiona anvelope eficiente din punct de vedere energetic.

„Aceste descoperiri intruchipeaza spiritul schimbarilor climatice care defineste generatia, industria transportului rutier fiind chiar epicentrul eforturilor noastre colective de a ne asigura un viitor mai durabil”, a declarat Andrea Manenti, Vicepresedinte Regiunea Nord, Bridgestone EMIA.

„Actiunile strategice sunt stimulate nu numai de reglementare, ci si de recunoasterea crescanda a faptului ca costul de cumparare, operare si intretinere a vehiculelor electrice – costul total de proprietate (TCO) al acestora – este acum de obicei mai mic decat pentru echivalentele pe combustibili fosili.”

Pe langa impulsul de decarbonizare al afacerii, factorii de decizie au motivatii personale puternice, 61% dorind sa-si protejeze sanatatea, a familiei si a generatiei urmatoare.

Pentru a accelera tranzitia, trei din cinci (60%) au cerut un sprijin financiar mai mare si indrumari din partea guvernului.

„Decarbonizarea unei flote de vehicule si tranzitia electrica pot reprezenta o activitate semnificativa de management al schimbarii”, a adaugat Beverley Wise, director regional pentru Regatul Unit si Irlanda, Webfleet Solutions.

„Adoptarea vehiculelor cu emisii ultra-scazute (ULEV) este stimulata cu o serie de masuri, inclusiv o prelungire cu doi ani a subventiilor pentru furgonete si camioane plug-in anuntate in Bugetul de primavara – dar operatorii simt in mod clar ca trebuie facut mai mult.

„Pe masura ce guvernul incearca sa faca fata acestei provocari, ecosistemele de sfaturi, cunostinte comune si indrumari – de la grupuri de sprijin si consultanta la resurse online, forumuri si evenimente dedicate – vor continua sa creasca.”

(via »)

Lasa un comentariu