Skip to content Skip to footer

Pirelli isi mareste gama de anvelope pentru vehicule electrice

Pirelli va integra gradual tehnologia Elect, dezvoltata pentru masinile electrice si pentru cele plug-in hybrid, pe toate gamele P Zero, Cinturato si Scorpion: anvelope de vara, anvelope all season si anvelope de iarna.

Pirelli Elect, pachetul de tehnologie dezvoltat atat pentru masinile electrice, cat si pentru cele plug-in hybrid, este acum disponibil la scara larga pentru piata aftermarket si include inclusiv anvelope de iarna.

Pirelli s-a pozitionat initial ca furnizor de anvelope de prima echipare pentru o serie de modele electrice, iar acum va include tehnologia Elect pe toate anvelopele din gama, punand un accent foarte mare in special pe gama de anvelope de iarna.

Cand vine vorba despre anvelopele de iarna pentru masinile electrice, un sector relativ nou, insa intr-o crestere rapida, Pirelli Elect depaseste 65% din piata premium si prestige (atunci cand vine vorba de prestige, ponderea Pirelli este mai mare de 80%).

Pe langa echiparea celor mai noi modele proaspat iesite din linia de productie, numarul tot mai mare de masini electrice si utilizarea lor sporita pe parcursul intregului an a facut ca dezvoltarea unei anvelope all season sa fie esentiala.

Din acest motiv, dupa lansarea anvelopei originale de vara Elect, gama se extinde acum progresiv cu winter si all season pentru familiile P Zero, Cinturato si Scorpion. Familia Scorpion pentru SUV-uri, ce de-abia a fost imbunatatita, este in mod particular relevanta, deoarece are in prezent cel mai mare numar de omologari Elect.

Anvelopele aftermarket marcate cu Elect au aceleasi avantaje de care se bucura anvelopele utilizate ca echipament original: consum redus de baterie, gestionarea optima a cuplului si sustinerea greutatii vehiculului. Anvelopele Pirelli Elect permit soferilor sa beneficieze de potentialul complet al autovehiculelor BEV si PHEV, in toate conditiile de utilizare posibile, inclusiv atunci cand vine momentul schimbarii anvelopelor originale cu echipamente aftermarket.

Integrarea tehnologiei Elect in anvelopele echipamentului clasic, ce pot fi identificate cu un marcaj distinctiv pe flancul anvelopei, a fost posibila datorita colaborarii Pirelli cu cei mai importanti producatorii auto din lume.

In anul 2021, numarul omologarilor Elect a depasit 250: dublu fata de ceea ce s-a inregistrat pe parcursul anului 2022. Acest numar plaseaza Pirelli ca producator de anvelope cu cea mai mare rata de omologari ale masinilor electrice si plug-in hybrid.

Pe anvelope.ro, specialistul tau in anvelope, gasesti toata gama de anvelope Pirelli.

Lasa un comentariu