Skip to content Skip to footer

Verifica-ti anvelopele impreuna cu Bridgestone

bridgestone control siguranta rutiera verificat anvelope

Profitand de faptul ca ne aflam in plin sezon estival, producatorul Bridgestone pune si mai mult accentul pe siguranta rutiera. Pastrarea anvelopelor in stare buna este o parte esentiala a sigurantei rutiere, cu atat mai mult atunci cand ne pregatim sa plecam in vacanta. Cu toate acestea, studiile arata ca peste 78% dintre masini sunt echipa cu anvelope inadecvate si periculoase. Rezultatul celor aproximativ 28.700 de controale de siguranta rutiera efectuate recent de catre Bridgestone in Europa, dezvaluie unele statistici alarmante. Spre exemplu, peste 28% dintre soferi circula cu anvelope umflate insuficient sau uzate peste limita legala, reprezentand un adevarat pericol nu doar pentru ei insisi, cat si pentru ceilalti pasageri sau participanti la trafic.

bridgestone control siguranta rutiera verificat anvelope

Echipa Bridgestone incurajeaza toti soferii sa-si verifice cauciucurile inainte de a porni la drum, urmand urmatorii 3 pasi:
1. Verifica adancimea benzii de rulare
Daca ai verificat adancimea benzii de rulare, poti sofa fara grij si esti pregatit chiar daca vremea devine instabila. Adancimea minima legala este de 1.6 mm.
2. Verifica presiunea din cauciucuri
Asigura-te ca anvelopele sunt umflate si gata de drum. Nu uita ca presiunea corecta a unei anvelope este diferita in cazul unei masini mai incarcata decat de obicei. Consulta manualul de utilizare al autovehiculului pentru a afla valorile corecte (fata si spate). Nu uita sa verifici cauciucurile si in conditii de frig pentru stabilirea unei presiuni corecte.
3. Verifica gradul de deteriorare sau uzura
Micile taieturi, zgarieturi sau alte forme de uzura se pot amplifica in cazul unui drum lung.

O anvelopa cu probleme la adancimea benzii de rulare creste distanta de franare pe teren umed, in timp ce un cauciuc umflat insuficient compromite manipularea, manevrabilitatea si franarea in timpul rularii. Pneurile uzate sau deteriorate pot exploda in timpul calatoriei, astfel incat soferul poate pierde controlul volanului. Toate aceste aspecte pot cauza o serie de efecte negative, printre care: consum mai mare de combustibil, reducerea duratei de viata a cauciucurilor si punerea in pericol a conducatorului auto, a pasagerilor si a participantilor la trafic.

Nu deveni si tu o statistica! Verifica-ti anvelopele inainte de a pleca la drum, dar si inainte de a te intoarce acasa.  Cum altfel sa te bucuri de o vacanta lipsita de griji?

pregateste-ti anvelopele si masina de vacanta

Lasa un comentariu

0/5