Skip to content Skip to footer

Sebastian Vettel a castigat Grand Prix-ul Germaniei 2013

anvelope pirelli p zero yellow

Sebastian Vettel, pilotul echipei Red Bull, a reusit sa-si mareasca avansul in campionat dupa victoria obtinuta de la Grand Prix-ul Germaniei, optand pentru o strategie cu trei opriri. Acesta a folosit anvelope Pirelli P Zero Yellow si  Pirelli P Zero White Medium.

anvelope pirelli p zero yellow
Liderul campionatului a pornit al doilea pe grila de start si a avut un un debut excelent, preluand  conducerea de la primul viraj. Inca de la inceput s-au implementat diferite strategii: cele doua echipe de la Ferrari au demarat cu anvelope cu o duritate medie, la fel si Jenson Button de la McLaren si Nico Hulkenberg de la Sauber. Nico Rosberg (Mercedes) a fost, de asemenea, unul dintre cei sapte piloti care a inceput cursa cu astfel de cauciucuri. Cum toti pilotii au optat pentru strategii diverse, podiumul s-a decis in turele finale. Kimi Raikkonen (Lotus), Fernando Alonso (Ferrari) si Button (Ferrari) au incheiat cursa cu anvelope usoare. Primii cinci clasati au optat pentru o o strategie cu trei opriri, in timp ce Button, care a terminat pe pozitia a sasea, a facut doar doua opriri.
anvelope pirelli p zero white medium
Directorul Motorsport Pirelli, Paul Hembery, a declarat: ,,Aceasta cursa a avut de la bun inceput toate ingredientele unei competitii strategice reusite, unii piloti optand din prima pentru cauciucuri cu o duritate medie, astfel incat sa duca o etapa mai lunga decat masinile echipate cu anvelope cu o duritate mica.  S-au folosit mai multe strategii, astfel ca finalul cursei a fost unul foarte strans. Performanta si durabilitatea generala a cauciucurilor noastre au fost in deplina concordanta cu asteptarile noastre, in timp ce degradarea termica a fost poate putin mai mare astazi din cauza temperaturilor inalte de pe circuit. Totusi, gradul de uzura a fost cel anticipat de echipa noastra””.

“Cu siguranta ca ar fi fost posibil sa incheiem cursa cu doar doua opriri, cum au demostrat cativa dintre competitorii nostri. Nu in ultimul rand, as vrea sa multumesc echipei noastre de la fabrica din Izmit, Turcia, care a muncit din greu pentru a produce cantitatea necesara de anvelope noi, cat si echipei noastre de logistica , care s-a asigurat ca acestea vor ajunge la timp. A fost un adevarat efort de echipa, asa ca as vrea sa le multumesc inca o data tuturor”, a incheiat Paul Hembery.

Lasa un comentariu

0/5