Skip to content Skip to footer

Pirelli lanseaza o anvelopa noua pentru proprietarii unui model MINI clasic

Pirelli lanseaza o anvelopa noua pentru proprietarii unui model MINI clasic

Iti plac masinile clasice, iar in colectia ta se afla si un MINI? Atunci ai scapat de problema legata de schimbarea anvelopelor.

Pirelli a lansat o noua anvelopa dezvoltata special pentru proprietarii legendarului model MINI. In cadrul Pirelli Collezione, gama de anvelope dezvoltata de producatorul italian pentru modele clasice construite intre 1950 si 1980, este disponibila acum si anvelopa Cinturato CN54, cu dimensiunea 145/70 R12, lansata initial in 1972.

Aceasta este o anvelopa radiala cu un design al benzii de rulare si perete lateral care sunt similare cu originalul, dar ingloband tehnologia moderna dezvoltata de Pirelli. Anvelopa include cei mai noi compusi care ofera o aderenta sporita si o stabilitate imbunatatita pe drum umed, garantand fiabilitate si standarde ridicate de siguranta fara a compromite stilul original.

In timpul dezvoltarii acestei anvelope, inginerii Pirelli au lucrat cu aceiasi parametri ce au fost folositi de designerii vehiculelor originale, pentru a completa perfect setarile de suspensie si sasiu spate ale clasicului MINI.

Pirelli a inceput proiectarea unei anvelope Cinturato pentru Mini, cu modelul benzii de rulare numit 367F, in 1964. Un an mai tarziu, succesul automobilului Mini a ajuns in Italia si Innocenti a obtinut o licenta pentru a produce masinile in fabrica sa Lambrate de langa Milano, continuand productia pana in 1975.

In 1976, Pirelli a dezvoltat anvelope pentru Mini 90 in dimensiunile 145/70 SR12 si Mini 120 in dimensiunile 155/70 SR12. Pentru versiunile sport ale masinii, cum ar fi Innocenti Turbo De Tomaso, Pirelli a realizat o serie speciala: anvelope radiale cu un model mai larg al benzii de rulare si pereti laterali inferiori, in comparatie cu cauciucul traditional.

In anii 1980, Pirelli a realizat seria P3 pentru masinile de oras – care a echipat intreaga familie Mini, inclusiv Red Flame, Check Mate, Studio 2 si editiile speciale Piccadilly. Mini a renascut in 2000 sub aripa BMW, iar Pirelli a omologat anvelopa Eufori@ Run Flat pentru noua masina: un produs care era sinonim cu fiabilitatea, deoarece permitea parcurgerea a 150 de kilometri la o viteza maxima de 80 km/h chiar daca era complet plat, datorita unei constructii speciale capabile sa sustina greutatea intregii masini.

Pirelli lanseaza o anvelopa noua pentru proprietarii unui model MINI clasic
Pirelli lanseaza o anvelopa noua pentru proprietarii unui model MINI clasic

Lasa un comentariu

0/5