Skip to content Skip to footer

Proiectul continental de cercetare a anvelopelor durabile nominalizat la premiu

Proiectul continental de cercetare a anvelopelor durabile nominalizat la premiu

Un proiect de cercetare colaborativa care exploreaza anvelopele durabile de la papadie a fost nominalizat la Premiul presedintelui federal al Germaniei.

Proiectul – cu o echipa care include Carla Recker, sefa Expertfield Material Chemistry la Continental Tyres; Dirk Prüfer de la Universitatea din Münster; si Christian Schulze Gronover de la Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculara si Ecologie Aplicata IME – a inceput in 2011 si a explorat extragerea cauciucului natural din papadia rusa cultivata regional ca alternativa la procurarea cauciucului din regiunile tropicale la multe mii de kilometri distanta.

„Protectia padurii noastre tropicale este o prioritate absoluta in lupta impotriva schimbarilor climatice”, a explicat Dirk Prüfer, profesor de biotehnologie vegetala la Universitatea din Münster. „Din acest motiv, industria de prelucrare a cauciucului natural trebuie, de asemenea, sa se regandeasca. Abordarea noastra de a obtine durabil cauciuc natural din papadie poate contracara multe provocari socioeconomice si ecologice din aceste regiuni.”

„Extractia cauciucului natural din papadie permite producerea materiilor prime in apropierea fabricilor de anvelope Continental. Acest lucru face posibila si reducerea emisiilor de dioxid de carbon cauzate de rutele lungi de transport. ”

Cu toate acestea, proiectul a lansat o provocare pentru colaborare atunci cand a venit sa stabileasca papadia ca sursa de materie prima care era capabila de cultivare la scara de masa.

„Prin actiuni consistente, bazate pe cunostinte si cu analize moderne, am lucrat cu un crescator de plante pentru a stabili plante cu randament ridicat si rezistente din papadia salbatica rusa”, a explicat Christian Schulze Gronover, sef de cercetare, Institutul Fraunhofer pentru Biologie Moleculara si Aplicata Ecologie IME, Münster. „De asemenea, am dezvoltat un proces ecologic pentru extragerea cauciucului din radacinile plantelor.”

Dupa ce a stabilit un proces de extragere a cauciucului, Continental a continuat sa fabrice prima sa anvelopa de bicicleta produsa in serie, fabricata din cauciuc de papadie, Urban Taraxagum.

„Industrializarea cultivarii cauciucului de papadie este scopul proiectului nostru pe termen lung, unde cheia succesului este increderea reciproca si perseverenta”, a adaugat Recker. „Urban Taraxagum arata ca sunt posibile produse comercializabile din cauciuc natural de la planta de papadie.”

(via »)

Proiectul continental de cercetare a anvelopelor durabile nominalizat la premiu

Lasa un comentariu

0/5