Skip to content Skip to footer

Apollo Tyres a confirmat ca va lansa in 2022 o noua anvelopa specifica pentru vehicule electrice (EV) marca Vredestein pentru toate anotimpurile.

Producatorul de anvelope a intreprins un program major de cercetare si dezvoltare si a lucrat indeaproape cu mai multi OEM pentru a se asigura ca anvelopa indeplineste cerintele diferite ale vehiculelor electrice. In prezent, Apollo evalueaza noua anvelopa prin simulari computerizate si la unitati de testare dedicate pentru vreme calda si rece.

„Marea majoritate a vehiculelor electrice aflate in productie in prezent sunt echipate standard cu anvelope care nu au fost dezvoltate special pentru vehicule electrice”, a explicat Daniele Lorenzetti, director de tehnologie la Apollo Tyres. „Cu conditia ca dimensiunile, indicele de incarcare si evaluarea vitezei sa fie corecte pentru masina, orice anvelopa marca Vredestein va fi potrivita pentru utilizare pe orice vehicul electric si primim feedback foarte pozitiv de la soferii care ne potrivesc anvelopele pe vehiculele lor electrice. Cu toate acestea, pe masura ce piata vehiculelor electrice devine mai bine stabilita, este logic ca producatorii de masini si clientii sa ia in considerare beneficiile potentiale ale anvelopelor dezvoltate special pentru vehicule electrice.”

Lorenzetti a explicat ca mai multi factori specifici vehiculelor electrice au o influenta tot mai mare asupra dezvoltarii anvelopelor.

„In comparatie cu masinile cu motoare cu ardere, vehiculele electrice cantaresc de obicei mai mult, genereaza un cuplu mai mare de la oprire si ofera o acceleratie mai mare in linie dreapta. Impreuna, acesti factori genereaza sarcini crescute asupra anvelopei. In plus, deoarece vehiculele electrice creeaza putin zgomot de la grupul motopropulsor, alte surse de zgomot, inclusiv anvelopele, devin mai vizibile in cabina. Multi proprietari de vehicule electrice apreciaza, de asemenea, orice mijloace prin care pot maximiza intervalul de rulare intre incarcari, astfel incat rezistenta la rulare devine o cerinta si mai importanta.”

Lorenzetti a continuat: „Am explorat noi abordari pentru proiectare si utilizarea materialelor avansate pentru structura si compusul benzii de rulare. Inseamna ca ne asteptam sa livram o anvelopa Vredestein EV de calitate premium, care ofera o serie de atribute importante de lider in clasa.

Pentru anvelopa EV marca Vredestein, Apollo Tires se va baza pe expertiza anterioara pentru toate anotimpurile pentru a imbunatati inovatiile din segment.

„A fi capabil sa se bazeze pe experienta unei echipe europene de cercetare si dezvoltare cu o cultura axata pe inovare a fost de nepretuit. Va continua sa plateasca dividende pe masura ce implementam faza de testare pre-productie pentru noua anvelopa EV”, a conchis Lorenzetti.

(via »)

Lasa un comentariu