Skip to content Skip to footer

UltraContact NXT castiga premiul pentru inovatie al Salonului auto elvetian 2023

Cea mai sustenabila anvelopa de productie de pana acum de la Continental a castigat in cadrul premiului “Sustainable Development/Environment” la categoria “Sustainable Development/Environment” din cadrul Swiss Automotive Show (SAS) Innovation Awards 2023.

Anvelopa UltraContact NXT este alcatuita in proportie de 65 % din materiale regenerabile, reciclate si certificate ISCC PLUS cu bilant de masa.

Castigarea premiului recunoaste obiectivele ambitioase de sustenabilitate ale Continental

“Ultra inseamna mai mult” – UltraContact NXT a reusit sa convinga juriul Premiilor pentru inovatie SAS 2023 de acest fapt. Cea mai sustenabila anvelopa de productie Continental de pana acum a fost desemnata castigatoare la categoria “Dezvoltare durabila/mediu” in cadrul celei de-a sasea editii a Salonului auto elvetian din 31 august 2023. Cu pana la 65 la suta de materiale regenerabile, reciclate si certificate pentru echilibrul de masa, noua anvelopa de vara combina o cota remarcabil de mare de materiale sustenabile cu siguranta si performanta maxime. In acelasi timp, toate dimensiunile poarta cel mai mare rating posibil in eticheta UE pentru anvelope (“A”) in ceea ce priveste rulajul
rezistenta la rulare, franare pe carosabil umed si zgomot exterior. Continental a inceput productia anvelopei in iulie 2023.

“Continental si-a stabilit obiective foarte ambitioase in ceea ce priveste mediul inconjurator”, spune Daniel Freund, director executiv al Continental Suisse SA si sef al subregiunii Alps CH/AT la Continental. “Adoptam o abordare holistica – de la proiectarea produselor de anvelope ecologice, cum ar fi UltraContact NXT, pana la reducerea consecventa a emisiilor in lantul de aprovizionare. Multumesc echipei noastre ambitioase si juriului pentru recunoasterea numerosilor nostri ani de inovatie in domeniul sustenabilitatii.”

Abordare holistica pentru mai multa sustenabilitate

Continental lucreaza neobosit pentru a avansa tehnologiile inovatoare si produsele si serviciile sustenabile de-a lungul intregului sau lant valoric, de la aprovizionarea cu materiale sustenabile pana la reciclarea anvelopelor scoase din uz. Pana in 2030, producatorul de anvelope premium isi propune ca anvelopele sale sa aiba un continut de peste 40 la suta de materiale regenerabile si reciclate. UltraContact NXT este un pas important pentru a indeplini aceste obiective ambitioase de sustenabilitate si pentru a deveni cel mai progresist producator de anvelope, asa cum este prevazut in programul strategic Vision 2030 al Continental.

Premiile pentru inovatie SAS sunt acordate anual in cadrul Salonului auto elvetian de catre Grupul auto elvetian. Un juriu format din experti experimentati din industria auto acorda premii pentru cele mai inovatoare produse, servicii si tehnologii ale expozantilor de la targ in categoriile “Productivitate”, “Siguranta” si “Sustenabilitate”.

Continental dezvolta tehnologii si servicii de pionierat pentru mobilitatea durabila si conectata a persoanelor si a bunurilor acestora. Infiintata in 1871, compania tehnologica ofera solutii sigure, eficiente, inteligente si accesibile pentru vehicule, masini, trafic si transport. In 2022, Continental a generat vanzari de 39,4 miliarde de euro si are in prezent aproximativ 200.000 de angajati in 57 de tari si piete.
Sectorul grupului Tires are 24 de locatii de productie si dezvoltare in intreaga lume. Continental este unul dintre cei mai importanti producatori de anvelope, cu 57.000 de angajati si a inregistrat vanzari de 14 miliarde de euro in 2022 in acest sector al grupului. Continental se numara printre liderii tehnologici in productia de anvelope si ofera o gama larga de produse pentru autoturisme, vehicule comerciale si vehicule cu destinatie speciala, precum si pentru vehicule pe doua roti. Prin investitii continue in cercetare si dezvoltare, Continental aduce o contributie majora la o mobilitate sigura, rentabila si eficienta din punct de vedere ecologic. Portofoliul sectorului Anvelope include servicii pentru comertul cu anvelope si aplicatii pentru flote, precum si sisteme de management digital pentru anvelope.

Lasa un comentariu